Glas Javnosti

OVO JE SUROVIKINOVA LINIJA ODBRANE KOJU UKRAJINCI NE MOGU DA PROBIJU: Desetine utvrđenja, minskih polja i prepreka!

Svet
Autor: Glas javnosti

Vojni analitičari tvrde da Ukrajinske snage, uprkos brojnim napadima koji traju već mesec dana, nisu uspele da značajnije probiju takozvanu „Surovikinovu liniju odbrane“.

No o čemu se zapravo radi i šta podrazumeva linija odbrane za koju Rusi smatraju da je neprobojna?

„Linija Surovikina“, kako je po ruskom generalu Sergeju Surovikinu nazivaju neki zapadni vojni analitičari i mediji u Rusiji, jeste sistem odbrane koji se sastoji od desetina utvrđenih linija vatre, uključujući široka minska polja i inžinjerijske prepreke.


Prepreke zvane "zmajevi zubi"

Ta linija je formirana praktično osam meseci i proteže se u dubinu odbrane na nekoliko desetina kilometara.

U ovom sistemu odbrane predviđen je razvoj transportno-logističke mreže sa čvorištima i bazama.

Zahvaljujući kratkim logističkim maršrutama Oružane snage Rusije mogu da prebacuju rezerve sa jednog dela na drugi bez ugrožavanja borbene gotovosti na frontu.


Osim mreže odbrambenih linija, formirane su jake grupe artiljerijskog oružja, reaktivne artiljerije i Vazdušno-kosmičkih snaga, kao i helikoptera vojne avijacije „Ka-52“ i jurišne avijacije sa avio-bombama „FAB-250/500“, koje su opremljene modulima za navođenje i korekcije.

U slučaju da se tehnika Oružanih snaga Ukrajine ipak probije, onda ruska kopnena vojska dobija podršku avijacije i deluje „kružno“, odnosno po zemaljskim ciljevima tada deluju helikopteri, izlaze jurišne jedinice i bombarderi.


Glas javnosti/K03B
 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR