Glas Javnosti

OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA! Otkriveno gde se nalazi ruski kontraverzni aktivista

Svet
Autor: Glas javnosti

Javnost se poslednjih dana pitala šta se s njim događa, ali niko iz vlasti nije se udostojio odgovora. Sada je bar nešto poznato

Ruski opozicioni političar Vladimir Kara-Murza prebačen je u novu kaznenu koloniju u Omskoj oblasti u Sibiru, gde je u najstrožoj izolaciji od drugih zatvorenika, piše "Nova Gazeta Evropa".

List navodi da je on svojoj advokatici Mariji Ajsmont napisao da je u kaznenu koloniju u Sibiru poslat jer nije ustao na vreme, što su, prema njegovim rečima, nadležni protumačili kao "zlonamerni prekršaj".


On takođe tvrdi da je sada smešten u posebnu kaznenu ćeliju, koja je poznata pod ruskim inicijalima kao EPKT, gde vlada najstroži oblik izolacije od drugih zatvorenika.

Kara-Murza je naveo da je poenta nove kazne da mu "život ne bude sladak". Kara-Murzina supruga, Jevgenija, juče je na društvenoj mreži X objavila da je on preseljen iz zatvora u Omsku, gde je boravio od septembra, ali njegovo boravište u tom trenutku nije bilo poznato.


Kara-Murza, koji pati od nervnog poremećaja nakon što je preživeo dva napada trovanjem, osuđen je prošlog aprila na 25 godina zatvora zbog izdaje i širenja "lažnih informacija" o ratu Rusije u Ukrajini.

On je negirao optužbe i uporedio postupak "sa staljinističkim suđenjima iz 1930-ih" godina.


Glas javnosti/R01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR