Glas Javnosti

Otkazi se nastavljaju u tehnološkom sektoru: Amazon otpušta stotine ljudi

Svet
Autor: Glas javnosti

Rezovi u AWS-ovom tehnološkom timu za trgovine dolaze nakon što je Amazon rekao da će ukloniti sisteme plaćanja bez blagajne u svojim Freš trgovinama u SAD-u

Amazonov deo za računarstvo otpušta stotine zaposlenih u tehnologiji u trgovini te prodajnim i marketinškim jedinicama, potvrdila je kompanija u sredu.

"Identifikovali smo nekoliko ciljanih područja organizacije koja trebamo racionalizovati kako bismo nastavili usmeravati naše napore na ključna strateška područja za koja verujemo da će dati maksimalan učinak", rekao je portparol Amazona u izjavi i dodao: 

"Ove odluke nismo doneli olako i predani smo podršci zaposlenih tokom njihove tranzicije na nove uloge u Amazonu i izvan njega."


O rezovima je prvi izvestio GeekWire. 

Amazonova unosna AWS jedinica doživela je usporavanje rasta prodaje u poslednjim kvartalima jer su kompanije smanjile svoju potrošnju zbog rastućih kamata. Rukovodioci Amazona izrazili su određeni optimizam u februaru kada su rekli da tržište počinje pokazivati znakove ponovnog ubrzanja.

Rezovi u AWS-ovom tehnološkom timu za trgovine dolaze nakon što je Amazon rekao da će ukloniti sisteme plaćanja bez blagajne u svojim Freš trgovinama u SAD-u. Jedinica AWS uključuje timove koji nadziru tehnologiju pod nazivom Just Walk Out, kao i pametna kolica Dash i tehnologiju plaćanja temeljenu na dlanu Amazon One. Tim za tehnologiju trgovina premešten je iz Amazonove maloprodajne grupe i pripojen njegovom delu za računarstvo 2022. godine.

Glasnogovornik AWS-a rekao je da je kompanija odlučila smanjiti deo za tehnologiju trgovina "kao rezultat šireg strateškog pomaka u korišćenju nekih aplikacija u Amazonovim trgovinama kao i u trgovinama trećih strana."

Glas javnosti /U01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR