Glas Javnosti

ORBAN: Brisel nas je prevario, vreme je da se pobunimo!

Svet
Autor: Glas javnosti

Evropljani se plaše da će im Brisel oduzeti slobodu, a ako Mađarska želi da sačuva slobodu i suverenitet, mora da okupira Brisel, poručio je danas mađarski premijer Viktor Orban govoreći o predstojećim izborima za Evropski parlament.

- Mi smo David koji izbegava Golijata... Izgleda da sam Brisel ovo ne želi da razume, pa ako želimo da sačuvamo slobodu i suverenitet Mađarske, nemamo drugog izbora nego da okupiramo Brisel - rekao je Orban u Narodnom muzeju u Budempešti povodom obeležavanja godišnjice početka revolucije i rata za nezavisnost 1848-1849.

On je dodao da "Brisel nije prva imperija koja je bacila oko na Mađarsku", prenosi mađarski Indeks.


- Evropa želi da nam nametne nešto pogubno i strano za mađarski duh. Hoće da nas teraju u rat, da nam nametnu migrante i da nam prevaspitavaju decu. Umesto mira dobili smo rat, umesto bezbednosti dobili smo vladavinu prava, a umesto prosperiteta dobili smo finansijsku iznudu. Prevareni smo, vreme je da se pobunimo - ocenio je Orban.

Prema njegovim rečima, Brisel se okrenuo protiv Evropljana a Mađarska, kako je naveo, neće tolerisati da EU "upropaštava poljoprivrednike, uništava srednju klasu, ruši evropske kompanije, oduzima prava nacijama, čini našu decu robovima zaduživanja i odvodi celu Evropu u rat".

Orban je ukazao da podrška u SAD za Donalda Trampa pokazuje političke promene u korist konzervativnih snaga u SAD i Evropi, za koje će ova godina biti prekretnica.


- Na početku godine smo još bili sami, do kraja godine ćemo biti u većini - poručio je mađarski premijer.

Danas se obeležava nacionalni praznik Mađarske kada se desila njena neuspela revolucija protiv Habzburške monarhije, koju je Orban uporedio sa Evropskom unijom, prenosi Asosijeted pres.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR