Glas Javnosti

Nevreme blokiralo Njujork: Otkazani letovi, a u gradu poplavljene metro stanice (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Širom Njujorka mogu videti automobili koji prolaze kroz poplavljene zone

Došlo je do toga da je policija morala da rasteruje ljude pred bankomatima. Ljudi su shvatili da se neograničena sredstva mogu prebacivati i preko mobilne aplikacije na račune u drugim bankama. Kako je rekao predsednik banke Abe Sanu, najviše novca podigli su studenti.

Pre nego što je banka stopirala transakcije, građani su digli ili na račune drugih banaka već prebacili neverovatnih 40 miliona dolara (oko 37 miliona evra). Banci je trebalo nekoliko sati da zamrzne transakcije.


– Već smo pripremili proceduru prijave policiji za one koji ne vrate novac. To nije njihovo. Od tih 490.000 transakcija oko 10.000 je bilo legalno. Neki su nam već vratili novac – rekao je predsednik banke.

Fakulteti su upozorili studente da vrate novac.

– U kantini je obaveštenje da moramo vratiti novac ili ćemo odgovarati. Ali nisam video da je neko vratio- rekao je student iz jednog etiopijskog kampusa.

Iz banke su rekli da nije bilo hakerskog napada, već je to bio tehnički propust koji je nastao tokom rutinskih aktivnosti održavanja i inspekcije, a računi korisnika nisu bili ugroženi.

Glas javnosti /D03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR