Glas Javnosti

NAPAD NA KRIM: Ruska PVO oborila dva ukrajinska aviona Su-24, jedna osoba poginula

Svet
Autor: Glas javnosti

Prilikom odbijanja napada ukrajinskih oružanih snaga uz pomoć avionskih navođenih projektila u bazi Feodosija, oštećen veliki desantni brod "Novočerkask", saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ruski PVO sistemi oborili su dva ukrajinska aviona Su-24, koji su lansirali rakete na pomorsku bazu u Feodosiji na Krimu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

"Noćas je, prilikom odbijanja napada ukrajinskih oružanih snaga uz pomoć avionskih navođenih projektila u bazi Feodosija, oštećen veliki desantni brod Novočerkask.

Ruski PVO sistemi s uništili dva aviona taktičke avijacije protivnika Su-24 u području mesta Žovtenj, 125 km severoistočno od Nikolajeva, koji su lansirali avionske navođene rakete", navodi se u saopštenju.



Lider Krima Sergej Aksjonov je saopštio da je jedna osoba poginula, a da su dve povređene.

"Oštećeno je i šest stambenih objekata, na kojima su uglavnom razbijeni prozori. Šestoro ljudi je evakuisano u privremeni smeštaj, a preostali stanari su kod prijatelja i rodbine. Saobraćajna infrastruktura funkcioniše normalno, nema ograničenja za prevoz putnika", naveo je.

Glas javnosti/Raša tudej Balkan

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR