Glas Javnosti

MEDVEDČUK: Zelenski laže, Ukrajinci nemaju gde da sahrane poginule

Svet
Autor: Glas javnosti

Za ono što se danas dešava u Ukrajini trebalo bi kazniti Vladimira Zelenskog, kaže Viktor Medvedčuk koji upozorava da će Ukrajina imati još žrtava.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski cinično je lagao kada je 25. februara rekao da je Ukrajina tokom SVO izgubila 31.000 ljudi, kaže ukrajinski opozicioni političar i predsednik saveta pokreta "Druga Ukrajina" Viktor Medvedčuk.

Samo u jednom delu Kijevske oblasti, vlasti su naredile da se poseče 260 hektara šume kako bi se tu izgradilo Nacionalno vojno groblje, podseća Medvedčuk u autorskom članku za "Smotrim.ru" i dodaje:


"Ili je poginulo znatno više", ili narod "masovno umire i bez rata", iako, kako kaže, jedno ne isključuje nužno i drugo.

Medvedčuk je napomenuo da Zelenski ne rotira vojnike sa fronta kao što bi trebalo - on stalno traži još vojnika, koji se potom nedovoljno obučeni šalju na front i zatim ubrzo i umiru.

"Zelenski zahteva nove vojnike kako bi ih poslao na prvu liniju fronta. Laže, kada govori o statistici gubitaka, dok poginule više nemaju gde da sahranjuju". 

"Zelenski stalno optužuje Rusiju, ali u Rusiji se ne hvataju ljudi kao životinje i ne šalju ih na front bez pripreme. Istovremeno, o smrti neobučenih regruta ne govore neprijateljski glasovi, već ukrajinski komesar za ljudska prava ukrajinskog parlamenta Dmitro Lubinec". 

Prema rečima Lubinca, niko iz ukrajinskog vojnog vrha do sada nije kažnjen za to:

"Postoje sramni slučajevi kada su momci bili mobilisani, nekoliko dana kasnije bili su na prvoj liniji fronta i poginuli. Jeste li videli bar jednu osobu koja je kažnjena za to?", upitao je jednom prilikom ombudsman, na šta danas u autorskom članku podseća Medvedčuk.

On napominje da nije teško shvatiti koga bi trebalo kazniti - to je predsednik Ukrajine.

"Ukratko, svi će poginuti, i oni koji već sede u rovovima i oni koji će tamo doći kao rezultat lova vojnih komesara".

"Ali, ako se ovaj šou nastavi, ne samo u Ukrajini, već i u mnogim zemljama neće biti dovoljno groblja. U svetu ovo sve više razumeju, pa je sve manje investitora u politički šou Zelenskog. Pre ili kasnije, sve će to skupo koštati i njega i one koji stoje iza njega", zaključuje Medvedčuk.

Glas javnosti / R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR