Glas Javnosti

MASK VERAN SVOM STAVU: Što duži sukob - to jača Rusija

Svet
Autor: Glas javnosti

Milijarder je veran svom stavu da Kijev mora da okonča sukob s Moskvom.

Što duže bude trajao sukob u Ukrajini, Rusiji će biti bolje, smatra milijarder i vlasnik Iksa Ilon Mask, koji je od početka ruske Specijalne vojne operacije pozivao na prekid vatre, tvrdeći da Kijev treba da prihvati gubitak teritorije kako bi izbegao dalju katastrofu.

Reagujući na vesti da ruske snage napreduju u strateški važnom gradu u Donbasu, Avdejevki, koja je u međuvremenu i oslobođena, Mask je napisao na Iksu da "što duže ovo traje, Rusiji će biti bolje".


Post vlasnika "Tesle" je zapravo bio komentar na objavu američkog investitora Dejvida Saksa, koji je ranije tvrdio da je sukob "mašina za mlevenje mesa" a da će se okončati tek kada Ukrajina bude "ležala u tinjajućim ruševinama na pogrebnoj lomači koju je sama napravila".

Tokom borbi u Avdejevki ukrajinske snage su ostale bez oko 1.500 ljudi za samo 24 sata. Pošto je grad zauzeta, rusko ministarstvo odbrane je saopštilo da će ruske snage nastaviti svoju ofanzivu kako bi  oslobodili Donjecku Narodnu Republiku od ukrajinskih nacionalista.

Ukrajinski i američki zvaničnici smatraju da je za gubitak grada odgovoran Zapad jer je prestao da pomaže kijevskom režimu u borbi protiv Rusije, a Pentagon je upozorio da bi situacija iz Avdejevke mogla da se ponovi na mnogim drugim lokacijama duž linije fronta ukoliko SAD ne odobre novi paket oružja, municije i obuke za ukrajinsku vojsku vredan 60 milijardi dolara. 


Inače, Mask je više puta govorio o ratu u Ukrajini – predlagao je da Kijev odustane od Krima, ali i prihvati da su Donjeck, Lugansk, Herson i Zaporožje postali novi ruski regioni.

Takođe, optužio je američke zvaničnike, pre svega podsekretarku Stejt departmenta za politička pitanja Viktoriju Nuland, poznatu po ulozi u majdanskom puču 2014. u Kijevu – za "guranje" ovog rata.

Glas javnosti/S05S

 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR