Glas Javnosti

MASK U SVOM STILU: Jednom rečju ocenio izveštaj o sabotaži Severnog toka

Svet
Autor: Glas javnosti

Vlasnik Tesle pridružio se na Iksu diskusiji o tekstu "Vašington posta" o sabotaži gasovoda

Milijarder Ilon Mask pridružio se na Iksu (bivši Tviter) diskusiji koju je bivši zvaničnik Stejt departmenta Majkl Benc pokrenuo postom: "Posle godinu dana laganja kroz zube, Vašington post je danas konalno odustao".

Mask je jednom rečju sumirao izveštaj da iza sabotaže Severnog toga stoji penzionisani pukovnik Roman Červinski: "Zanimljivo".


List je objavio, pozivajući se na ukrajinske zvaničnike i evropske izvore, da je koordinator eksplozije gasovoda Severni tok 1 i Severni tok 2 navodno bio bivši komandant jedne od jedinica snaga za specijalne operacije Oružanih snaga Ukrajine, pukovnik Roman Červinski. Prema izvorima publikacije, on je nadgledao rad tima od šest ljudi koji su iznajmili jahtu i koristili opremu za duboko more za postavljanje eksploziva na mesta sabotaže.

Prema priči "Vašington posta", Červinski je dobijao naređenja od visokih ukrajinskih zvaničnika, koji su sa svoje strane izveštavali glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog sa kojim je ukrajinski predsednik trenutno u sukobu.

Glas javnosti / R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR