Glas Javnosti

Masakr u Moskvi menja Evropu: Italija menja strategiju

Svet
Autor: Glas javnosti

Teroristi koji su ubili najmanje 137 ljudi stigli su danas pred lice pravde

Italijanska policija podići će stepen bezbednosti pred predstojeći Uskrs, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova te zemlje.

Odluka o povećanju budnosti Italija je donela zbog terorističkog napada u Moskvi u petak.

"U susret uskršnjim praznicima aktivnost policije biće intenzivirana", navodi se u saopštenju i dodaje da će posebna pažnja biti posvećena "svim osetljivim tačkama".

Francuska je, na predlog predsednika Emanuela Makrona, podigla bezbednost na najviši nivo, nakon terorističkog napada u Moskvi, saopštio je francuski premijer Gabrijel Atal.

"S obzirom na to da je Islamska država preuzela odgovornost (za napad u Moskvi), kao i zbog pretnji našoj zemlji, odlučili smo da podignemo bezbednost na najvijši nivo", naveo je Atal na platformi X (Tviter).

U terorističkom napadu izvedenom u petak u koncertnoj dvorani Krokus siti hol kod Moskve, prema poslednjim podacima, poginulo je 137, a povređeno 180 ljudi. Odgovornost za napad preuzela je Islamska država.


Teroristi su inače stigli u sud u Moskvi i tamo će im se suditi za stravičan napad na žitelje glavnog grada Rusije.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev ocenio je danas da svi počinioci i organizatori terorističkog napada u "Krokus siti holu" u predgrađu Moskve zaslužuju smrt.

"Svi me pitaju. Šta da se radi? Uhvaćeni su. Bravo za sve koji su ih uhvatili. Treba li ih ubiti? Treba. I biće. Ali mnogo je važnije pobiti sve upletene. Svako. Ko je platio, ko je podržao, ko je pomogao. Sve ih pobijte“, napisao je on na svom Telegram kanalu.



Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR