Glas Javnosti

LAVROV UPERIO PRST U SAD: Spremaju se za rat Severnom Korejom

Svet
Autor: Glas javnosti

U složenom pejzažu međunarodnih odnosa, ruski ministar spoljnih poslova, Sergej Lavrov, izneo je optužbe protiv Sjedinjenih Američkih Država, Južne Koreje i Japana, tvrdeći da se pripremaju za sukob sa Severnom Korejom.

Ove tvrdnje dolaze u vreme kada se globalna zajednica suočava s izazovima jedinstva, a Lavrov ističe da su podeljenost i neslaganja u mnogim regionima sistematski proces.

"Umesto jedinstva, imamo trendove koji nas dele. Ovo je sistematski proces u mnogim regionima, a glavni doprinosi ovom trendu dolaze od onih koji veruju da su gospodari univerzuma", izjavio je Lavrov.


U svojoj kritici, Lavrov je upozorio na opasnost takvih deljenja i naglasio da posedovanje dolara ne čini neku zemlju automatski snažnom. Ove reči reflektuju dublje nesuglasice i razlike u svetskim političkim pravcima.

Lavrov je takođe izneo pozitivne ocene o odnosima između Rusije i Severne Koreje, tvrdeći da "teku dobro i razvijaju se prilično aktivno".

 
Važno je napomenuti da je lider Severne Koreje, Kim Džong Un, jedan od retkih svetskih lidera koji javno podržava ratne napore predsednika Rusije Vladimira Putina protiv Ukrajine, čime dodatno komplikuje globalnu geopolitičku dinamiku.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR