Glas Javnosti

LAVROV: Amerika zapravo ne zna šta radi!

Svet
Autor: Glas javnosti

Rusija je spremna za političko i diplomatsko rešenje sukoba u Ukrajini, ali tek pošto se u obzir uzme realno stanje stvarnosti u Ukrajini. On je istakao da SAD pokušavaju da upravljaju haosom, destabilizujući region za regionom.

Vidimo sve više eskalacije u svetu, ali nije Rusija uzročnik toga, o čemu je i nedavno govorio i ruski predsednik Vladimir Putin u intervjuu američkom voditelju Takeru Karlsonu, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na "Vladinom satu" u Državnoj Dumi Federalne skupštine Ruske Federacije.

- Glavni pravac celokupnog rada ruske spoljne politike bio je i ostao stvaranje povoljnih, sigurnih uslova za stabilan razvoj zemlje, jačanje njenog suvereniteta i unapređenje kvaliteta života naših ljudi. Ostajemo otvoreni za komunikaciju sa svima, zasnovano na uzimanju u obzir naših legitimnih interesa, kao što je i napomenuo ruski predsednik. Destruktivne korake, kao što vidimo u Ukrajini, dešavaju se i na Bliskom istoku - rekao je Lavrov.


Kako je istakao, Rusija je spremna za političko i diplomatsko rešenje sukoba u Ukrajini na osnovu uzimanja u obzir realnosti na terenu, ali imajući u vidu trenutnu poziciju Zapada, nema opcija za postizanje sporazuma o pitanju Ukrajine.

On je istakao da SAD pokušavaju da upravljaju haosom, destabilizujući region za regionom, ocenivši da "Amerika, u stvari, ne zna šta radi".

- Planovi zapadne manjine da izoluje Rusku Federaciju su propali, ali potencijal neprijateljstva nije iscrpljen - napomenuo je šef ruske diplomatije.


Lavrov
 je dodao da Ruska Federacija jača potencijal ODKB zajedno sa svojim saveznicima.

Takođe je istakao da je razvijanje partnerstva sa Kinom sada najvažniji zadatak Moskve.

- Bilateralni trgovinski promet raste rekordnom brzinom. Ove godine, moji kineski prijatelji i ja ćemo proslaviti 75 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, koji su sada na najboljem nivou u istoriji - napomenuo je Lavrov.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR