Glas Javnosti

KREMLJ: Najoštrije osuđujemo teroristički napad kijevskog režima na Donjeck

Svet
Autor: Glas javnosti

Najoštrije osuđujemo taj napad. Specijalna vojna operacija će se nastaviti kako bi zaštitili naš narod od takvih opasnosti, poručio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov

Kijevski režim nastavlja da pokazuje svoje monstruozno lice, tako što nastavlja da udara na civilnu infrastrukturu, ljude i civile, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Napad koji se juče dogodio u Donjecku je monstruozni teroristički akt, jer se koristi neselektivno oružje koje je dovelo do pogibije velikog broja ljudi. Najoštrije osuđujemo taj napad i poručio bih da će se Specijalna vojna operacija nastaviti kako bi zaštitili naš narod od takvih opasnosti", kazao je Peskov.

On je dodao da Ministarstvo odbrane i ruski sistemi protivvazdušne odbrane, kao i drugi nadležni resori preduzimaju neophodne mere za zaštitu od te vrste terorističkih napada.

Ruske diplomate nisu razgovarale sa Trampom o Ukrajini

Ruska strana zaista ne zna kako se mogu ostvariti predizborna obećanja bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa o brzom rešavanju sukoba u Ukrajini, jer nije bilo kontakata između američke i ruske strane, naveo je Peskov.


Naime, Tramp je ranije ponovo obećao da će rešiti sukob u Ukrajini odmah nakon pobede na predsedničkim izborima, pa čak i pre preseljenja u Belu kuću.

"Nije bilo kontakata između ruskih diplomata i bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa oko rešavanja situacije u Ukrajini", poručio je portparol Kremlja.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR