Glas Javnosti

Kopnene snage Iranske vojske započele dvodnevnu vojnu vežbu

Svet
Autor: Glas javnosti

Kopnene snage Iranske vojske započele su vojnu vežbu velikih razmera u provinciji Isfahan koja će trajati 2 dana. Kopnene snage Iranske vojske započele su značajnu dvodnevnu vojnu vežbu u provinciji Isfahan, demonstrirajući posvećenost nacije jačanju svojih odbrambenih sposobnosti.

Ova operacija velikih razmera, nazvana „1402 Pover“, obuhvata različite vojne jedinice, od kojih je svaka specijalizovana za različite oblasti kao što su raketni sistemi, artiljerija, vazdušna podrška, pešadija, oklopne divizije, vazdušno-desantne trupe, elektronsko ratovanje i moderne taktike ratovanja.




Vežba, kako je izvestila iranska zvanična novinska agencija IRNA, predstavlja svedočanstvo iranske posvećenosti održavanju snažnog vojnog prisustva i spremnosti. Više od 200 transportnih i jurišnih helikoptera raspoređeno je u manevru, što pokazuje posvećenost vojske unapređenju i kopnenih i vazdušnih sposobnosti.


Takođe, Iran upozorava na posledice finansijske i oružane podrške Sjedinjenih Država (SAD) izraelskom režimu u ratu u Gazi.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR