Glas Javnosti

KATASTROFA UKRAJINE KOD DONJECKA: Ubijeno ili ranjeno oko 300 vojnika!

Svet
Autor: Glas javnosti

U protekla 24 časa na donjeckom pravcu ubijeno je ili ranjeno do 285 vojnika Oružanih snaga Ukrajine, saopštio je načelnik pres centra grupe snaga „Jug“ Vadim Astafjev.

– Na donjeckom pravcu jedinice Južne grupe snaga su uz podršku avijacije i artiljerije odbile pet neprijateljskih napada, pogodile 23 mesta koncentrisanja ljudstva i vojne tehnike jedinica 77. aeromobilne, 5. jurišne i 10. brdske jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine kod naselja Kleščejevka, Soledar i Berhovsko jezero – rekao je Astafjev i dodao da je tokom borbi uništen tenk T-72 kod Krasnogorovke i borbeno vozilo „kirpi“ kod Bahmuta.


Evropska unija stalno traži nove sankcije protiv Rusije, ali dosadašnje iskustvo pokazuje njihovu neefikasnost, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško, komentarišući konsultacije EU o 12. paketu ograničenja.



– Sankciona težnja se nastavlja, ali celokupno dosadašnje iskustvo uvođenja sankcija, a da vas podsetim, već je bilo 11 paketa, jasno govori da, prvo, ove sankcije ne funkcionišu, a drugo, štete samoj Evropskoj uniji – istakao je Gruško.

On je dodao da je Rusija spremna za nove evropske sankcije ako budu usvojene i odmeriće potrebu za uvođenjem uzvratnih mera.

Ruski padobranci uništili su tenk Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Zaporožja nakon što su ga otkrili pripadnici specijalnih snaga „Osman“.


Glas javnosti/Ag.
 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR