Glas Javnosti

IZVINITE, GREŠKOM SMO VAM UBILI SINA I RASTOPILI GA U KISELINI: Mafijaši iz Napulja roditeljima žrtve ponudili 60.000 evra i stan!

Svet
Autor: Glas javnosti

Šefovi mafije u Napulju ponudili su novčanu odštetu roditeljima čijeg su sina, navodno greškom, ubili, nakon čega su njegovo telo rastvorili u kiselini.

Ponudu od 60.000 evra i stan dali su Salvatore Kamarota i Karlo Napi, kojima počinje suđenje za ubistvo Đulije Đako 2000. godine. Čekićem su mu razbijeni zubi, a telo rastvoreno u kiselini kako bi se prikrio zločin.

Slučaj je godinama bio nerešen, a rešen je kada je odmetnik iz mafijaškog klana Polverino optužio Kamarotu (56) i Napija (64) da su naručili ubistvo, tvrdeći da su pogrešili identitet čoveka kojeg su ubili.


„Tražili su čoveka po imenu Salvatore, koji je optužen da je imao aferu sa Kamarotijevom nećakinjom, koja je bila partnerka člana mafijaškog klana. Rečeno im je da će on biti na određenom mestu u određeno vreme“, rekao je advokat Alesandro Mota, koji zastupa porodicu žrtve.

Šefovi mafije su poslali ubice obučene kao policajci. Naredili su čoveku da uđe u njihov auto, ali je Đako greškom uhvaćen. Poslednje što im je rekao je: „Policajci, pogrešili ste, ja sam iz dobre porodice“, a onda su mu pucali u glavu.


Kada su krvavo telo odneli Kamarotu, izvukao ga je iz auta, potom su mu i polomili zube da ne bi ostali dokazi. Njegovo telo je rastvoreno u kiselini, a ostaci su bačeni u nerazvijeno područje na periferiji Napulja, piše Tajms.

Bivši mafijaš Roberto Perone rekao je policiji da je to bio „najmračniji trenutak u njegovoj kriminalnoj karijeri“ kada su shvatili da su ubili pogrešnog čoveka. Đako (26) uopšte nije imao kriminalnu istoriju.

Uoči suđenja, Kamarota i Napi ponudili su Đačovoj porodici po 30.000 evra, a Kamarota je dodao stan za koji tvrdi da vredi 120.000 evra.


„Prema italijanskom zakonu, moguće je dobiti samo trećinu kazne ako platite odštetu za krivično delo“, objašnjava advokat Mota.

Porodica je odlučno odbila njihovu ponudu.

„Oni žele najstrožu kaznu za počinioce ovog strašnog zločina, posebno zato što nikada nisu dobili telo svog sina“, dodaje Mota.

Glas javnosti/Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR