Glas Javnosti

HUTI: Napadali smo izraelske, američke i britanske brodove

Svet
Autor: Glas javnosti

Pokret sproveo udare dronovima na nekoliko fregata američke mornarice u Crvenom moru, izjavio je portparol Huta Jahja Sarija.

Jemenski Huti sproveli su udare na britanski brod i brojne američke fregate u Crvenom moru, kao i dva izraelska broda u Indijskom okeanu i Arapskom moru, rekao je portparol pokreta Jahja Sarija.

Govoreći za televiziju "El Masira", Sarija je istakao da je tokom operacije u Crvenom moru pokret napao britanski brod "Houp ajland".


Prema njegovim rečima, u Indijskom okeanu i Arapskom moru Huti su napali komercijalne brodove "Grejs F" i "Đina", koji pripadaju Mediteranskoj špediterskoj kompaniji (MSC), a koji su se uputili ka Palestini. Pored toga, zvaničnik je tvrdio da je pokret sproveo udare dronovima na nekoliko fregata američke mornarice u Crvenom moru.

Nakon eskalacije palestinsko-izraelskog sukoba u Pojasu Gaze, Huti su upozorili da će pokrenuti udare na izraelsku teritoriju dok će brodovima za koje smatraju da imaju veze s Tel Avivom zabraniti prolaz Crveno more i moreuz Bab el Mandeb dok Izrael ne prekine svoju vojnu operaciju protiv Hamasa u palestinskoj enklavi.

Od prošlog novembra, Huti su napali desetine civilnih plovila u Crvenom moru i Adenskom zalivu.

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR