Glas Javnosti

HRABROST ILI LUDOST: Farmer preživeo napad krokodila nakon što je životinju UGRIZAO!

Svet
Autor: Glas javnosti

Australijski farmer Kolin Devero tvrdi da je preživeo napad krokodila tako što je uzvratio i ugrizao životinju. Stočar je proveo mesec dana u bolnici nakon što ga je ugrizao krokodil od 3,2 m na severnoj teritoriji.

"U borbi za preživljavanje, ugrizao sam krokodila za kapak", rekao je Deverok. Kaže da je naišao na krokodila nakon što se zaustavio na jezeru dok je prošlog meseca putovao blizu reke Finis da bi napravio ogradu.


Svratio je do jezera nakon što je primetio da ribe plivaju. Nakon što se približio jezeru, krokodil ga je ugrizao za desnu nogu, protresao ga kao „krpenu lutku” i odvukao u jezero.


"Zubi su mi uhvatili kapak krokodila i on me je pustio. Malo me je jurio, ali je stao" Devero je rekao da je prvo pokušao drugom nogom da šutne krokodila u rebra, ali da to nije uspelo.

„Bio sam u tako nezgodnoj poziciji... Zubi su mi slučajno zahvatili njegov kapak. Bio je prilično debeo. Posle toga, kapak se trznuo i krokodil me je pustio. Požurio sam do mesta gde sam parkirao auto. Krokodil me je jurio vrlo kratko, možda nekoliko metara, ali onda je stao“, rekao je farmer.


Australijanac kaže da je koristio peškir i konopac da zaustavi krvarenje u nozi, pre nego što ga je brat odvezao 130 kilometara severno do bolnice Kraljevski Darvin.


„Napad krokodila je bio samo dokaz da moram da promenim ono što radim. Predugo sam hodao kroz močvare i popravljao ograde za novac. To mi je otvorilo oči“, rekao je on. Kako kažu u lokalnoj vlasti, krokodili su zaštićena vrsta i kao turistička atrakcija važni su Australiju.

Glas javnosti/I01H

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR