Glas Javnosti

HAOS U FILADELFIJI: Masovni upadi u prodavnice i krađe

Svet
Autor: Glas javnosti

Prodavnice u centru Filadelfije i drugim delovima grada opljačkane su juče, nakon što je gomila maloletnika i mladih upala u njih, saopštila je policija.

U jednom trenutku u gomili koja je protutnjala centrom grada bilo je oko 100 ljudi, rekao je policijski komesar Džon Stanford, prenose američki mediji.



Pljačka se desila na dan kada su održani protesti zbog toga što je sudija odbacio optužbe protiv policajca koji je ubio Edija Irizarija, ali je Stanford kazao da pljačke nisu povezane sa protestima i da pljačkaši nisu bili demonstranti.

„Ono što smo imali sinoć je gomila kriminalnih oportunista koji su iskoristili situaciju i pokušali da unište naš grad. To neće biti tolerisano“, naveo je Stanford na konferenciji za medije.

U video koji je snimljen na mestu događaja vide se ljudi u duksevima sa kapuljačama, od kojih neki imaju i maske na licu, kako upadaju u Epl prodavnicu, iznoseći iz nje robu. Opljačkana je i obližnja radnja Fut loker, koja prodaje sportsku odeću i obuću.



Protest koji je održan istog dana ispred Gradske kuće u centru grada protekao je mirno i završen je u pola osam uveče po lokalnom vremenu, navela je policija. Prethodila mu je odluka opštinske sudinice koja je odbacila sve optužbe protiv policajca Marka Dijala, optuženog da je nezakonito ubio 27-godišnjeg Irizarija, nakon što ga je zaustavio u saobraćaju 14. avgusta. Među odbačenim optužbama je i ona za ubistvo.



Nedugo posle toga pojavili su se izveštaji o velikom broju mladih u centru grada, a oko osam policija je počela da dobija pozive o provalama u prodavnice i pljački, kazao je Stanford.
Kasno sinoć uhapšeno je između 15 i 20 osoba, a zaplenjena su dva komada vatrenog oružja, dodao je.

Provaljeno je i u firme van centra grada, naveo je Stanford.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR