Glas Javnosti

ДОЛИЈАО ТРОВАЧ: ФБИ ухапсио морнаричког ветерана због слања писама с рицином Доналду Трампу, Џејмсу Матису и другим високим званичницима Пентагона

Svet
Autor: Глас јавности / Хина / од 04.10.2018.

ФБИ је у среду ухапсио америчкога морнаричког ветерана под сумњом да је високим америчким званичницима послао писма за која се страховало да садрже отров рицин, саопштено је из канцеларије тужиоца у Солт Лејк Ситију.

Тридесетдеветогодишњи Вилијам Клајд Ален ухапшен је у својој кући у Логану (Јута) и против њега ће у петак бити подигнута оптужница, рекла је портпаролка тужилаштва.

Ален је под истрагом због писама послатих званичницима Пентагона и председнику Доналду Трампу, саопштио је други извор.

Амерички званичници у среду су саопштили да је одмах одбачена могућност да је реч о терористичком чину у случају у којем су у канцеларији за сортирање поште у Пентагону достављене коверте које су биле позитивне на рицин.

Портпаролка Пентагона рекла је да је тестирање на рицин било позитивно због семенки рицинуса које су биле у коверти, а не самог смртоносног отрова.

Рицин је природни састојак биљке рицинуса, али тек се прерадом претвара у биолошко оружје. Рицин може узроковати смрт за 36 до 72 сата од излагања и за њега нема познатог противотрова.

Једно од писама било је насловљено на америчкога министра обране Џима Матиса, а америчка тајна служба саопштила је да истражује "сумњиву коверту" насловљену на Трампа која је је примљена у понедељак, премда никад није ушла у Белу кућу.

ФБИ је саопштио да истражује "потенцијално опасне хемикалије" у Логану. Ален је служио у морнарици од 1998. до 2002.

Глас јавности / Хина / од 04.10.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR