Glas Javnosti

Berluskonijeva porodica ne zna šta će s njegovom zbirkom: Voleo da skuplja statue golih žena i bogorodice

Svet
Autor: Glas javnosti

Berluskoni je na kolekciju potrošio 20 miliona evra

Naslednici bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija, koji je preminuo u junu ove godine, planiraju da se reše njegove kolekcije slika, za koje smatraju da su bezvredne i jer iznajmljivanje hangara u kome se čuvaju košta 800.000 evra godišnje.

Takođe, problem predstavljaju i crvi koji su se pojavili i koji uništavaju i platna i ramove slika, prenosi italijanska Republika.

U velikom hangaru nalazi se oko 25.000 slika i statua kupljenih na noćnim aukcijama, na koje je Berluskoni potrošio oko 20 miliona evra i na kojima su prikazane uglavnom gole žene ili bogorodice.

Međutim, ocenili su stručnjaci ukupnu vrednost slikama daje njihov broj, a ne kvalitet.

"Od 25.000 možda je šest ili sedam zanimljivo", ocenili su stručnjaci, za slike

Vitorio Sgarbi, likovni kritičar i blizak Berluskonijev prijatelj, rekao je da je prinuda za kupovinu umetničkih dela prodatih putem TV aukcija počela ozbiljno 2018. kao rezultat "besanih noći".

Berluskoni je iza sebe ostavio imperiju koja je uključivala fudbalski klub, imanja, jahte i njegovu glavnu imovinu, Mediaset, najveću italijansku komercijalnu mrežu, vrednu više od šest milijardi evra, uglavnom za njegovu decu, piše Gardijan.

Takođe je ostavio 100 miliona evra svojoj partnerki Marti Fašini, 100 miliona evra svom bratu Paolu i 30 miliona evra Marčelu DelUtriju, bivšem senatoru iz njegove partije Forca Italija, koji je služio zatvorsku kaznu zbog povezanosti sa mafijom.

Veruje se da porodica razmišlja o pretvaranju vile San Martino, gde je Berluskoni bio domaćin poslovnih i političkih sastanaka, kao i nekih od njegovih čuvenih „bunga bunga“ zabava, u muzej. 


Glas javnosti /U01S 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR