Glas Javnosti

ATENTAT U ISTANBULU: Napadači pucali u poznatog biznismena dok je bio u kolima sa suprugom

Svet
Autor: Glas javnosti

Napad se dogodio u prepodnevnim satima na auto-putu u Istanbulu u blizini naplatne rampe

Turska policija traga za napadačima koji su danas pokušali da ubiju poznatog turskog biznismena Hakana Cengiza, vlasnika firme Solo Holding.


Napad se dogodio u prepodnevnim satima na auto-putu u Istanbulu u blizini naplatne rampe, u trenutku dok je Cengiz bio u automobilu sa suprugom Zehrom.

Kako prenose mediji, dvojica napadača na motoru prišla su automobilu i jedan od njih je otvorio vatru. Vozač, koji je ranjen, izgubio je kontrolu nad vozilom i udario u automobil ispred sebe, a napadači su pobegli.

Cengiz i njegova supruga nisu povređeni u napadu.


Dvojica napadača, sa kacigama na glavama prišli su Hakanovom automobilu sa desne strane, a onda je osoba koja se sedela pozadi na motoru počela da puca.

Na licu mesta pronađene su prazne čaure.

Četiri metka pogodila su vozilo. Jedan od metaka je povredio je njegovog vozača Muhameda Jašara u glavu i on je sa teškim povredama prevezen u bolnicu.


Ko je Hakan Čengiz?

Hakan Čengiz je predsednik upravnog odbora kompanije Solo holding koja posluje u oblastima energetike, nekretnina, turizma i tekstila.

Holding ima investicije u četiri zemlje van Turske.


On je 5. maja prošle godine najavio da će holding početi da posluje i u oblasti građevinarstva u Ankari.

Najavio da su uspostavili partnerstvo sa kompanijom RD Insaat i da će u Ankaru uložiti 20 miliona dolara.

Međutim, Solo holding je prošle godine dospeo u centar pažnje ne samo zbog pomenutih investicija, već i zbog privrednih sporova sa kompanijom Kervansarai Hotels Group.


"U sklopu ugovora koji smo potpisali sa kompanijom Kervansarai Hotels Group, sa žaljenjem smo saznali da je Bursa Kervansarai Thermal Hotel, koji je trebalo da preuzmemo, već prebačen u Kolan Hospitals Group. Pokrenuli smo postupak pred sudom u vezi sa ovim pitanjem i dostavili smo sve ugovore i dokumenta koje imamosa zvaničnim dokumentima i ugovorima koje imamo", rekao je tada Čengiz.


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR