Glas Javnosti

"LEOPARDI" LEPO GORE I PRELEPO LETE NA SVE STRANE! Heroj Rusije: Imamo dovoljno mina za svaki tenk!

Svet
Autor: Glas javnosti

Nemački tenkovi "leopard" koje koriste ukrajinske trupe se prelepo razlete na sve strane kad naiđu na ruske mine, rekao je u intervjuu za "RIA Novosti" heroj Rusije, pukovnik Rustam Sajfulin, zamenik načelnika Tjumenske Više vojne inženjerijske komandne škole.

"Videli smo snimke kako leopardi i borbena vozila pešadije eksplodiraju zbog naših protivtenkovskih mina, a upozoravali su nas da je taj lepopard čudo mašina koja će da dođe i da samelje i smrska naše trupe. Međutim, videli smo da leopardi lepo gore", rekao je oficir.

Ruski saperi imaju dovoljno mina za svakog "leoparda" i svakog "bredlija", naglasio je. "Čekamo ih, spremni smo", dodao je Sajfulin.

Oružane snage Ukrajine koje su opremljene vojnom tehnikom NATO zemalja imaju mnogo problema, a jedan od najvećih su im ruska minska polja, rekao je pukovnik i dodao da zbog toga trpe ogromne gubitke.

"Znamo mi za propise i normativu za postavljanje protivtenkovskih i protivpešadijskih mina, ali ne otkrivamo ih u potpunosti. Gledamo da im uvek ostavimo iznenađenje. Oni kao da ga namerno traže, i kad pronađu naše iznenađenje, ne mogu dalje da idu", rekao je.




Ruska minska polja postavljena su u skladu sa svim normama i pravilima duž cele linije fronta, naglasio je.

"Metode naših dedova iz vremena Drugog svetskog rata su i dalje veoma efikasne, nanose neprijatelju velike gubitke", dodao je.

Pukovnik Sajfulin je zadobio dve rane tokom Specijalne vojne operacije, komandovao je 40. inženjersko-saperskim pukom 41. kombinovane armije. Za hrabrost i herojstvo u izvršavanju borbenih zadataka odlikovan je zvanjem heroja Rusije.

Konkretno, u jednoj od borbi nastavio je da komanduje snagama koje su mu poverene uprkos teškim povredama i., uprkos neprijateljskoj vatri, uspeo je da obavi borbeni zadatak i pređe preko najveće reke u istočnoj Ukrajini, Severski Donjec

Glas javnosti/RIA Novosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR