Glas Javnosti

"AKO NE POBEDIM, BIĆE KRVOPROLIĆA..": Tramp žestoko udario na Bajdena

Svet
Autor: Glas javnosti

Ova izjava je data u kontekstu mogućeg trgovinskog rata sa Kinom oko proizvodnje automobila.

Bivši predsednik SAD, Donald Tramp, izazvao je pažnju javnosti svojom izjavom da će biti "krvoprolića" ukoliko on ne pobedi na izborima u novembru. Ova izjava je data u kontekstu mogućeg trgovinskog rata sa Kinom oko proizvodnje automobila.

Trampova pretnja trgovinskim ratom sa Kinom

Tramp je izneo svoje stavove o trgovinskom ratu sa Kinom upozoravajući na moguće posledice za proizvodnju automobila. On je istakao da će uvesti carine od 100 odsto na svaki automobil koji pređe granicu ako bude izabran za predsednika SAD.

Trampova podrška republikanskom kandidatu u Ohaju

Pored izjava o trgovinskom ratu, Tramp je prisustvovao mitingu u gradiću Vandalija u Ohaju kako bi podržao Bernija Morena, potencijalnog republikanskog kandidata za senatora. Ovo je izazvalo pažnju pristalica republikanske partije iz te savezne države koje će se izjašnjavati na unutarstranačkim izborima.


Trampove kontroverzne izjave i političke poruke

Tokom svog govora, Tramp je izneo niz kontroverznih izjava i političkih poruka. Pored pretnji trgovinskim ratom, Tramp je govorio o migraciji, nazivajući pojedine migrante koji su u SAD bez odgovarajućih papira da "nisu ljudi". Takođe je pozvao katolike da ne glasaju za Bajdena, što je izazvalo reakciju Bajdenovog predizbornog štaba.

Reakcija Bajdenovog predizbornog štaba

Nakon Trampovog govora, reagovala je i Bajdenova kampanja, ističući Trampove pretnje političkim nasiljem i nazivajući ga gubitnikom. Portparol Džejms Singer je istakao da Tramp neće podržati njihovog kandidata za reizbor.

Ovaj događaj je izazvao pažnju javnosti i političkih analitičara, postavljajući pitanje o mogućim posledicama Trampovih izjava na političku situaciju u SAD.


Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR