Glas Javnosti

Zvaničnici Evropske unije u ponedeljak stižu u Beograd

Politika
Autor: Glas javnosti

Rukovodilac u direktoratu Evropske komisije (EK) za proširenje zadužen za Srbiju i Crnu Gopu Majkl Miler u okviru posete Beogradu, koja će početi 11. marta, baviće se pojedinstima sudskih postupaka koji se vode protiv učesnika protesta održanih u decembru prošle godine, prenosi Demostat.

Kako navode, Miler i njegovi saradnici baviće se i Klasterom jedan pregovaračkog poglavlja koji se odnose  na pravosuđe, osnovna prava, slobodu i funkcionisanje demokratskih institucija, a jedna od tema biće i neophodnost unapređenja izbornih uslova, uključujući brojne preporuke sadržane u Izveštaju ODIHR.

Demostat saznaje da će jedna od tema kojim će se u okviru posete Beogradu posvetiti Miler sa svojim timom biti i sudski procesi koji se vode protiv studenata i učesnika protesta koji su održani u Beogradu krajem prošle godine.

"Iako se dolazak zvaničnika EK ne može u strogo formalnom smislu nazvati međunarodnom istragom, njihova poseta u suštini jesta istraga o izborima, jer je indikativno da dolaze baš u trenutku kada se Srbija i dalje nalazi u dubokoj političkoj krizi", navodi Demostat.

Glas javnosti /E02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR