Glas Javnosti

VUČIĆ: Od Srbije se očekuje de facto priznanje Kosova i Metohije i sankcije Rusiji!

Politika
Autor: Glas javnosti

Situacija oko dinara na Kosovu i Metohiji ni na koji način se nije popravila uprkos međunarodnih predstavnika da pomognu da se situacija reši, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Zbog toga ćemo biti primorani da u narednom periodu donosimo odluke i da se snalazimo - rekao je on.

Kako je dodao, pritisak na Albance neće biti veći.

- Tri stvari se od nas očekuju, najviše od naših zapadnih partnera. To je de facto ili de jure priznanje Kosova.  Ovde se učitava i odricanje od Republike Srpske Druga je uvođenje sankcija Rusiji - rekao je Vučić u obraćanju naciji.

- Situacija oko dinara na Kosovu i Metohiji nije se popravila ni promenila na bolje, uprkos pokušajima i međunarodnih predstavnika da pomognu po pitanju teškog položaja Srba. Ne postoje nikakve naznake koje govore da će te odluke biti promenjene. Mi ćemo u narednom periodu biti primorani da donosimo različite odluke kojima ćemo se snalaziti ili pronalaziti alternativna rešenja za snabdevanje novcem odnosno isplate plata i penzija našem narodu na Kosovu i Metohiji - rekao je predsednik.

- Jasno je da se nikome po tom pitanju ne žuri. Pritisak na Albance neće biti već, već će biti pritisak biti veći na Srbiju. Tri stvari koje se od nas očekuju, de facto ili de jure priznanje Kosova, odricanje Republike Srpske., uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji. Srbija kao slobodna i nezavisna zemlja nije nešto što je moderno u Evropi zato je važno dobiti marionetski režim u Srbiji - objasnio je predsednik.


(Printskrin RTS)

- Traži se de facto i de jure priznanje Kosova, jedan ključni razlog za koji su mi se mnogi smejali jeste činjenica da stvari u Ukrajini ne idu onako lako i jednostavon kako su mnogi na Zapadu mislili, u njihovu korist. Stvari su se promenile i Rusi su ti koji imaju inicijativu. Želeli mi ili ne, postoji opasnost, koja se događala u prošlosti i verovatno bih, da sam na Putinovom mestu uvek mogao da se pozivam na presedan Kosova, kao što su to i činili. Zato je važno da se pokrije ova tema oko Kosova i pritisci na Srbiju biće sve jači.

- Odricanje od Republike Srpske se vidi kao ometajući faktor na Balkanu, od Srbije se traži da radi protiv RS i bićemo dobri kada se budemo odrekli RS i kada budemo kritikovali RS. Uvođenje sankcija Rusiji i usklađeno delovanje protiv Kine. Oni ustvari žele vraćanje starog režima, marionetskog režima kojima su upravljali, kojima mogu da kažu bilo šta i oni će sve da prihvate.

Politički faktori koje neki žele da vide na vlasti, upravo se ovako ponašaju. Kada Ana Brnabić odgovori nekome od nemačkih zvaničnika, pojave se domaći političari koji kažu da je sramno takvo ponašanje i da je bolje da budemo ulizice. Imate sve, oni bi priznali Kosovo i to ne kriju, oni su za uvođenje sankcija Rusiji i protiv saradnje sa Kinom i sa oduševljenjem prihvataju da budu marionete.

- Većinska Srbija i naš narod to ne prihvataju i zato su pritisci sve veći. Oni se provode preko institucija, organizacija i agencija, kao i preko političara i medija.


Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR