Glas Javnosti

KO ĆE MORATI DA NOSI MASKE NA GLASANJE: Ovo su PROPISANA pravila na BIRAČKA MESTA

Politika
Autor: Glas javnosti

Direktorka "Batuta" Verica Jovanović rekla je da dolazi do postepenog pada broja inficiranih koronavirusom, ali i da je grip među nama.

Dr Jovanović je dala preporuke iz epidemijskog ugla kako da odemo na glasanje u nedelju, uz napomenu da je nošenje maske individualna odluka.

Verica Jovanović, direktorka "Batuta" rekla je da kada je u pitanju postupanje u odnosu na kontrolu epidemije propisana su pravila i ona će se poštovati na svim biračkim mestima.



"Preporučili smo korišćenje svih preventivnih mera, provetravanje prostora u kome će se odvijati glasanje, da se primenjuju dezinfekcione mere, dezinfekcija ruku i higijena ruku, kada su u pitanju maske individualna je odluka, uvek su preporuka, zavisno od toga kako se ko zdravstveno oseća, ona štiti onog ko je oboleo i sve druge", rekla je Jovanovićeva, prenosi RTS.

Što se tiče glasanja u domovima za stara lica, napominje da su sačinjene posebne preporuke za ulazak u te ustanove.



Svi birački odbori koji budu ulazili, članovi timova će morati da poštuju sva ta pravila, moraće da nose maske, kao i zaposleni, rekla je ona.

"Radi se o principima i pravilima koji će biti jasno istaknuti. Distanca je preporučena i ona će se poštovati" - rekla je Jovanovićeva.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR