Glas Javnosti

ČOVEK SE ODBRANIO UZ POMOĆ PSA: Medved napao pastira u Severnoj Makedoniji

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Medved je napao 61-godišnjeg pastira u Severnoj Makedoniji dok je napasao krave, ali je on uspeo da se odbrani uz pomoć svoja dva manja psa, objavio je danas državni Centar za upravljanje krizama (CUK). Medved je stočara napao na planini Mukos (Babuna) u centralnom delu Severne Makedonije i naneo mu povrede na telu i leđima i ugrizao za obe noge, od čega jednu ozbiljnije.

„Pastir je instinktivno uspeo da se odbrani nogama nakon što je oboren na zemlju, a branila su ga i njegova dva manja psa. Pri tome je zadobio samo povrede, a situacija je bila ozbiljna, jer je tokom višestrukih napada medved pokušavao da ga zgrabi i ugrize za stomak, što je moglo biti fatalno“, preneli su članovi njegove porodice.

Napad se desio u subitu 7. aprila, a, prema CUK, posle napada, 61-godišnjak je imao snage da se vrati u svoju „kolibu“, zajedno sa stadom krava, ali je tamo, usled slabosti, izgubio svest, a najverovatnije usled pretrpljenog šoka nije moga da pozove pomoć.


Pošto se od nedelje nije javljao kući, a članovi porodice nisu mogli da ga dobiju telefonom, zabrinuti su otišli ​​pravo na planinu u „kolibu“ kod stada krava i tu su ga našli povređenog i pod velikim stresom.

„Odmah su ga odvezli u Opštu bolnicu Veles – hirurško odeljenje, gde mu je ukazana odgovarajuća medicinska pomoć. Noge su mu, pored rana od ujeda, otekle i od udaraca tokom borbe sa medvedom“, piše u saopštenju CUK Severne Makedonije.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR