Glas Javnosti

NOVA KORONA PRAVILA: Maske obavezne u jednoj evropskoj zemlji

Korona virus
Autor: Glas javnosti

S obzirom na veliki broj novih slučajeva zaraze korona virusom, od danas u celoj Austriji ponovo moraju da se nose maske, piše austrijski Kurier.

S obzirom na veliki broj novih slučajeva zaraze korona virusom, od danas u celoj Austriji ponovo moraju da se nose maske, piše austrijski Kurier.

Ovo novo pravilo odnosi se na boravak u zatvorenom prostoru.

Osim toga, kako se navodi, ljudi zaraženi koronom mogu se vratiti na posao i ići u kupovinu nakon pet dana bez prethodnog testiranja. Ovo se odnosi na obolele koji u prethodnih 48 sati nisu imali simptome, prenosi Danas.

Ipak, izlazak napolje im je dozvoljen samo s maskom i u tom slučaju preporučuje se da izbegavaju „ranjive grupe“, pre svega stare i hronične bolesnike, gastronomske objekte i velika okupljanja.

Kako piše Kurier, preporuka ministra zdravlja Johanesa Rauha o karantinu ide dalje od očekivanog, te se ne odnosi samo na pojedinačne profesije poput medicine, nego na sve zaposlene uopšteno.

Svi se mogu nakon pet dana testiranjem osloboditi karantina.

S obzirom na izuzetno veliki broj novih infekcija u poslednje vreme, ministar je ponovo naložio obazeno nošenje maski u zatvorenom prostoru.

Od ukidanja mera 5. marta, ta mera faktički postoji samo u javnom prevozu i supermarketima. Samo je Beč ostao pri obavezi nošenja maski.

U ostalim delovima zemlje postoji posebna regulativa za noćne klubove i događanja, kojima prisustvuje više od 100 ljudi, a koji pri tome ne raspolažu unapred dodeljenim mestima.

Organizatori toga mogu da biraju da li će od posetilaca zahtevati masku ​​ili 3G dokaz. Ni maska ​​ni 3G nisu potrebni za okupljanja u zatvorenom prostoru sa manje od 100 ljudi, u privatnim stambenim prostorima, u ugostiteljstvu ili npr. umetničkim nastupima.

Nova pravila važe najmanje do 16. aprila.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR