Glas Javnosti

UŽAS U NOVOM SADU: Starac (81) vrbovao žene U SALONU ZA MASAŽU, nastavlja se suđenje

Hronika
Autor: Glas javnosti

Suđenje je zatvoreno za javnost pa će tako ono što su oštećene rekle ostati nepoznato.

Optuženom za trgovinu ljudima, D. P. (81) iz Novog Sada, juče je izvršen uvid u snimke sigurnosnih kamera, a na narednom ročištu, zakazanom za 10. april, planirano je izjašnjavanje o transkriptima.

U dosadašnjem postupku saslušane su oštećene i one su svoj iskaz dale iz skrin-sobe novosadskog Višeg suda jer imaju status posebno osetljivog svedoka. Ispitane su putem video-konferencijske veze iz posebne prostorije suda Službe za pomoć i podršku svedocima i oštećenima.

Prema saznanjima "Dnevnika", preostalo je da se sasluša još jedan svedok, koji je nedostupan sudu, jer se nalazi u inostranstvu.

Podsetimo se, protiv osumnjičenog D. P. podignuta je optužnica 17. avgusta 2021. godine zbog krivičnog dela trgovina ljudima u odnosu na šest oštećenih lica. Za to krivično delo zaprećena je kazna zatvora od najmanje pet godina.

Njega su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji s Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu, uhapsili 23. marta 2021. godine, a javnost je o svemu saznala dan kasnije, kada je objavljen snimak na kojem se vidi kako pripadnici MUP-a takozvanim ovnom razvaljuju vrata na više lokacija u Novom Sadu, gde su se pružale usluge masaže. Kako je tada saopšteno, D. P. se stavlja na teret da je zloupotrebom teških prilika vrbovao i eksploatisao žene radi prostitucije, odnosno za pružanje seksualnih usluga klijentima u njegovim improvizovanim salonima, na četiri lokacije u Novom Sadu.

D. P. je pisao u više navrata "Dnevniku" i u pismima isticao da je sud taj koji treba da utvrdi da li su te žene bile u teškoj materijalnoj situaciji, a on to koristio, pa ih vrbovao i eksploatisao.

Glas javnosti / E02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR