Glas Javnosti

UHAPŠENA RADNICA DOMA ZA STARE U LESKOVCU: Oštetila ustanovu za više od milion i po dinara

Hronika
Autor: Glas javnosti

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su G. S. (63) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Ona se sumnjiči da je kao odgovorno lice jednog doma za odrasle i starije u Leskovcu, od 2017. do marta ove godine, iskorišćavanjem svog službenog položaja jednoj turističkoj agenciji iz Beograda odobrila plaćanje u iznosu od 213.433 dinara sa računa ove ustanove, a što je potom, kako se sumnja, iskoristila za sopstveni odmor.

Takođe, ona se sumnjiči da je za svoje potrebe naručila ugradni nameštaj i platila ga sa računa ustanove dobavljaču u iznosu od 195.984 dinara, kao i da je nakon zaključenih ugovora o korišćenju usluga jednog mobilnog operatera, preuzela veći broj SIM kartica i mobilnih telefona, pa je osam mobilnih telefona i osam kartica, kako se sumnja, poklonila prijateljima, dok su računi i rate za telefone u iznosu od 916.338 dinara plaćani sa računa ustanove.


G. S. se sumnjiči i da je uprkos određenom limitu za potrošnju na službenim brojevima telefona, sa računa ustanove plaćala prekoračenja na šest službenih kartica, i na taj način oštetila dom za odrasle za 220.501 dinar.

Na ovaj način, G. S. je, kako se sumnja, oštetila navedenu ustanovu za ukupno 1.546.257 dinara.

Osumnjičena je, uz krivičnu prijavu, privedena nadležnom tužilaštvu.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR