Glas Javnosti

SVEŠTENIK NAPADNUT U PRIZRENU: Napadač mu savio ruku, ubrzo uhapšen

Hronika
Autor: Glas javnosti

Danas se u jutarnjim časovima u centru Prizrena dogodio incident, prilikom koga je fizički napadnut sveštenik. Iz tzv. kosovske policije navode da je osumnjičeni za napad na sveštenika priveden i da mu je određeno zadržavanje od četrdeset i osam časova.

Kako saznaje Radio Goraždevac, sve se dogodilo kada su hodočasnici iz centralne Srbije stigli autobusom u Prizren i krenuli ka Bogosloviji kako bi prisustvovali Liturgiji.

Tom prilikom je osumnjičeni u blizini parkirao svoje vozilo, najpre okačio zastavu ,,UČK” na prednji deo autobusa a zatim krenuo da provocira i verbalno napada hodočasnike. Sveštenik, koji je takođe krenuo na Liturgiju u Bogosloviju, prišao je da vidi šta se dešava, upozoravajući hodočasnike da ne nasedaju na provokacije i da što pre uđu u Bogosloviju.

Tom prilikom je fizički napadnut od strane osumnjičenog koji je nasrnuo na njega, odgurnuo ga, savio mu ruku a zatim videvši da policajac koji čuva Bogosloviju prilazi, pobegao je svojim vozilom. Sve se dogodilo na očigled hodočasnika koji su za radio prepričavali događaj ali su želeli da ostanu anonimni.


Potparol tzv. kosovske policije za region Prizren potvrdio je da je došlo do napada na sveštenika, da je osumnjičeni uhapšen i da mu je određeno zadržavanje od četrdeset i osam časova.


- Danas oko devet sati u ulici Remzi Ademi u Prizrenu, raportirano je da, dok je autobus vranjskih registarskih tablica bio zaustavljen, blizu autobusa je došao pop da uzme posetioce, jedna osoba je uhvatila za ruku popa i posle toga je pobegao sa tog mesta. Policija je zaustavila osumnjičenog i njemu je određeno zadržavanje od četrdeset i osam sati. – izjavio je Bitići i navodi da sveštenik nema povrede i da nije zatražio lekarsku pomoć.


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR