Glas Javnosti

SPREČENA KATASTROFA: Požar noćas buktao na obroncima Suve planine

Hronika
Autor: Glas javnosti

Trava i nisko rastinje goreli su u hrastovoj šumi čiji su vlasnici stanovnici tog kraja, a oni su se svim silama borili da se vatra ne proširi na susednu borovu šumu.

U požaru koji je juče oko 18 časova izbio u podnožju Suve planine kod Niša, u šumi između Jelašničke i Sićevačke klisure izgorelo je šest do sedam hektara niskog šumskog rastinja, ali su meštani tog kraja uspeli da ugase vatru i spreče da zahvati drveće i veće područje.

"Nas petanestak meštana Donje i Gornje Studene, Jelenašnice i Čukljenika gasili smo vatru, a pomogli su nam i šumari „Srbijašuma“. Uspeli smo da ugasimo požar noćas jedan sat iza ponoći. Nije bilo lako jer je velika suša i trava i žbunje lako gore“, kazao je za naš portal jedan od meštana.


Prema njegovim rečima, trava i nisko rastinje goreli su u hrastovoj šumi čiji su vlasnici stanovnici tog kraja, a oni su se svim silama borili da se vatra ne proširi na susednu borovu šumu, jer bi to bila prava katastrofa pošto je smola u borovima lako zapaljiva i vrlo brzo požar zahvata čitava stabla.

Uzrok požara za sada nije poznat, mada meštani smatraju da je verovatno neko bacio opušak cigarete ili ložio vatru zbog roštiljanja.


Glas javnosti/ T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR