Glas Javnosti

Oglasila se majka jedinog dečaka ubijenog u masakru u Ribnikaru: VOLI TE MAMA BESKRAJNO:

Hronika
Autor: Glas javnosti

Majka četrnaestogodišnjeg dečaka koji je ubijen u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru u Beogradu, kada je u učionici zapucao drug iz odeljenja (13), oglasila se na društvenim mrežama i svom sinu poručila da ga beskrajno voli.

Dečak (13), da podsetimo, kobnog 3. maja napravio je masakr u osnovnoj školi koju je pohađao i tada je ubio osam devojčica, jednog dečaka i čuvara škole, koji je prethodno pokušao da ga spreči u zločinu.

Majka ubijenog dečaka se sada prvi put oglasila i uz njegovu fotografiju na Fejsbuju objavila kratku poruku.

- Voli te mama beskrajno - napisala je ona.

Roditelji ovog dečaka, koji je bio talentovani pijanista i izvanredno dete puno potencijala, prvi put su se oglasili prošle nedelje kada je njegov otac objavio dečakov nagrađeni esej, u kom on govori o planovima za svoju budućnost.

- Obrazovanje u inostranstvu za mene predstavlja jedan veliki izazov na koji ću, nadam se, moći da odgovorim uz podršku mojih roditelja, prijatelja i profesora. Odlaskom u inostranstvo moraću da se prilagodim novom okruženju: drugačijem načinu rada, drugačijoj kulturi, visokim zahtevima akademije... Možda ću morati da učim nove jezike i budem spreman na situacije u kojima ću oslonac imati samo u sebi. Moraću da vodim računa i o svakodnevnom životu a imaću samo 17 godina. Ipak verujem da ću biti spreman - deo je dečakovog eseja i njegovih ambicija prekinutih jezivim zločinom.


Podsetimo, dečak ubica se posle zločina nalazi na jenoj psihijatrijskoj klinici. Otac mu je uhapšen istog dana kada je zločin počinjen i od tada se nalazi u pritvoru. Otac se sumnjiči da je neadekvatno čuvao oružje u kući, koje je njegov sin uzeo i počinio zločin. Takođe, sumnja se da je otac vodio svog maloletnog sina u streljanu i učio ga da puca.

- Istraga je pokrenuta i protiv dečakove majke. Utvrđuje se da li je ona eventualno počinila krivično delo zanemarivanje i zlostavljanje maloletnog lica - podseća naš sagovronik.

Inače, dečaku ubici iz OŠ "Vladislav Ribnikar" ne može da se sudi, jer on nije krivično odgovoran, s obzirom na to da je u trenutku zločina imao manje od 14 godina.


Glas javnosti/K04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR