Glas Javnosti

LUKA JOVOVIĆ BI DANAS SLAVIO 17. ROĐENDAN Evo kako je predosetio svoju smrt i šta se SVE dogodilo posle nje

Hronika
Autor: Glas javnosti

Motociklista Luka Jovović iz Ratkova danas bi napunio 17 godina, ali mu je jedan automobil pre male mature zapečatio sudbinu!

On je nastradao 30. aprila 2022. godine kada je Nataša Anđelković (24) iz istog sela, prilikom skretanja u svoje dvorište, „golfom“ naletela na njegovu „hondu“. Dečak je prilikom pada zadobio teške povrede i posle devet dana provedenih u komi preminuo.

Nepune dve godine od saobraćajne nesreće suđenje je ušlo u završnicu. Veštaci saobraćajne i mašinske struke Simeunović i Radošević bili su pozvani 27. februara u Osnovni sud u Somboru da konačno rasvetle ovu saobraćajnu nesreću, ali je suđenje odloženo za 20. mart jer su oni tri dana uoči pretresa obavestili sud da su sprečeni da dođu. Otac nastradalog dečaka Dragan Beli Jovović je posle odlaganja ogorčeno rekao „da se putujući cirkus nastavlja“.


- Predaja je poslednja opcija. Tako da se sudija grdno vara ako misli da će prolongiranjem nešto da napravi. Pravda će pobediti na kraju. Pravda za Luku Jovovića! – poručio je Lukin otac ispred zgrade suda.

Advokat Goran Karadarević, branilac optužene Nataše Anđelković je istakao da je dbrana bila spremna za pretres, ali da se veštaci nisu pojavili.


IZVOR: Ustupljena fotografija / Lukina sestra Dijana

- Sud je predložio da se ispita stručni savetnik odbrane, ali su svi bili saglasni da se zbog koncentracije dokaza to uradi na glavnom pretresu kada bude ispitan i veštak saobraćajne struke. Očekujem da se uskoro razjasne određene kontradiktornosti u pogledu nastanka ove nezgode - rekao je Karadarević za Glas javnosti.
 

IZVOR: Glas javnosti / Nemanja je bio Lukin najbolji drug

Lukina starija sestra Dijana Jovović kaže da je njen brat predosetio smrt, ali da su to uvideli mnogo kasnije kada su se prisećali detalja koji su prethodili kobnoj saobraćajnoj nesreći.

- Naš Luka je te noći rekao „da će sigurno da pogine!“. Naša mlađa sestra Anja je sa drugaricom gledala u šolju, a on je došao kući da se presvuče, pa da ide sa drugom na piće. Ranije, kad god bi sestru video da gleda u šolju jedva bi čekao da iskoristi nešto da se smeje i okrene na šalu. Međutim, te večeri je pitao Anju da li može da sedi i sluša šta ona i drugarica pričaju. Anja mu je odgovorila da može, dok mu je njena drugarica rekla: „Neću da ti gledam u šolju…vidim ti velike suze“, na šta je on uzvratio: „To ću ja sigurno da poginem“. Nažalost, ubrzo posle toga nam je njegov najbolji drug i motociklista Nemanja Mirković (24) iz Ratkova javio da je Luka nastradao - kroz plač priča Lukina sestra Dijana.


- Nemanja je prvi saznao za smrt mog brata. Zvao je Luku u trenutku dok je devojka koja mu je prva pritekla u pomoć klečala pored njega i posle toga me nazvao... Ubrzo potom su usledili neverovatni događaji. Nemanja je nastradao na ulazu u Ratkovo, na svom motoru „kavasaki“, dva meseca posle Lukine smrti, a ja sam prva saznala za to jer je moja kuma bila na uviđaju. Luka i Nemanja su bili nerazdvojni, a njihovi motori i dan-danas zajedno stoje u policiji. Nemanja je prilikom udesa bio sa ujakom na motoru, ali nije pozanto da li je on vozio ili je bio suvozač. Zakucao se u saobraćajni znak, dok je njegov rođak završio 30 metara dalje u kanalu. Bajkeri tvrde da Neca nije mogao tako da završi da je on vozio. Polomio je obe ruke, a kost mu je isekla arteriju i iskrvario je na mestu nesreće. Da ga je neko našao ranije, uspeo bi da preživi. Imao je 24 godine, bio je neko ko je vladao motorom. To nije neiskustvo, to je pusta sudbina - kaže Dijana, koja je bila jako vezana za brata i navodi da je i Nemanja predosetio svoju smrt.


IZVOR: Glas javnosti / Lukina mama i sestričina

- Pre nego što je nastradao majci Mariji je kazao „da će mu se nešto desiti“. Ona mi je ispričala da mu je tada rekla: „Nemoj, sine, tako da pričaš… Bolje ostavi motor…“. Međutim, on joj je odgovorio: „Maro, ne možeš protiv Boga. Dao ti je danas, ali ti nije obećao sutra. Da ti kaže, tvoj sin nešto… Nije mi žao sebe, ako mi se nešto desi… Samo me duša boli da vi ne patite“. Tri dana posle toga je nažalost poginuo. Pre nesreće je dugo sedeo sa nama i pričao, a telefon mu je stalno zvonio, sto puta su ga zvali da ide. Rekao je: „Sutra ću doći ranije, da opet sedimo. Ni slučajno nemojte da odete na spavanje“, a kada je krenuo zagrlio je moju mamu i poručio joj: „Čuvaj mi se“. Kao da je došao da nas sve obiđe…Njegova mama kaže da mu je govorila da se čuva i da ga je ljubila kad god bi izlazio iz kuće, ali da kobne večeri to nažalost nije stigla da uradi. On je pre nesreće nakratko svratio do kuće i majci i ocu odneo pljeskavice… Ušao je sa kacigom na glavi, dao ih majci, a onda pogledao oca i rekao: „Budite dobri“ - prepričava nam Dijana i ističe da je neverovatno koliko su Luka i Nemanja bili dobri drugovi.


IZVOR: Glas javnosti / Optužena Nataša Anđelković (u sredini) sa prof. VUjanićem i advokatom Karadarevićem

- Za obojicu je vezan još jedan neobičan i poseban detalj. Pored njihovih grobova žive dva crna mačka. Kada smo Luki sagradili grobnicu i premestili ga iz porodične grobnice, namenjene dedi i babi, jedno od četvoro mačića koje smo zatekli na groblju je ostalo da živi pored njegove nadgrobne ploče. Leži u visini njegovih nogu ili pored njegove slike, a mi smo mu doneli posude za hranu i granule kojima ga svakodnevno hranimo kad dođemo na groblje. Drugo mače je otišlo kod Nemanje i ne odvaja se od njegovog groba, a mazi se isključivo sa njegovom majkom kad dođe na groblje, dok od drugih beži - kaže na kraju Dijana Jovović, dok povodom odlaganja suđenja poručuje da u našem narodu postoji veoma poučna poslovica „Možeš kako hoćeš, al’ ne možeš dokle hoćeš“, po kojoj će pravda stići onoga ko drugima čini nepravdu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR