Glas Javnosti

Investicioni samit u Londonu: Ključna tačka saradnje i razvoja za Zapadni Balkan

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Investicioni samit Zapadnog Balkana 2024, održan u Londonu 26. februara, privukao je pažnju kao ključni događaj za promociju investicionih i poslovnih prilika u regionu Zapadnog Balkana. Organizovan od strane Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), samit je okupio šest premijera zemalja Zapadnog Balkana, međunarodne investitore, i predstavljao je platformu za diskusiju o regionalnim i prekograničnim projektima sa posebnim fokusom na zelenu tranziciju.


Značaj ovog događaja leži u njegovoj ulozi kao foruma za razmenu ideja i vizija za budućnost regiona, naglašavajući potencijal za investicije i saradnju u cilju promovisanja ekonomskog razvoja i integracije.
Centralni deo samita bila je Interaktivna sjednica premijera, gdje su lideri regiona i predsjednik EBRD-a diskutovali o ključnim pitanjima i izazovima sa kojima se region suočava, uključujući i važnost dekarbonizacije i zelene energije.


Investicioni samit Zapadnog Balkana predstavlja šesti takav skup organizovan od strane EBRD-a, nastavljajući tradiciju započetu 2014. godine.
Ovaj događaj simbolizuje kontinuiranu posvećenost EBRD-a regionu Zapadnog Balkana, koji je do sada primio investicije vredne više od 18 milijardi eura​.


Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR