Glas Javnosti

TAMNA STRANA FAJZEROVE KOVID VAKCINE ( I DEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nemačka TV kanal WDR emitovao je emisiju u kojoj se prvi put javno govori o bakterijskoj kontaminaciji DNK-a, pronađenoj u kovid vakcini kompanije Fajzer-BioNTech.

Profesor hemije Gerald Duker sa Univerziteta Rur u Bohumu, zajedno sa američkim doktorom Filipom Bukholcom vrlo je kritičan prema procesu proizvodnje mRNA vakcina ( vakcina sa modifikovanom ribonukleinskom kiselinom).Nekoliko privatnih,nezavisnih laboratorija ispitivalo je serije Fajzerovih vakcina. Svi su došli do istog zaključka, kaže Prof.Gerald Duker: "Utvrđena je bakterijska kontaminacija DNK koja je nastala proizvodnim procesom vakcina." 

Radi se o zagađivačima koji mogu ući u ljudski DNK zbog posebnog načina delovanja mRNK vakcina. Kompanija Fajzer -BioNRech do sada nije dala odgovor na pitanja novinara stim u vezi.
Još uvek nije istraženo da li takvi zagađivači u vakcinama  utiču na ljudsko telo, i ako utiču - kako. U nemačkom Institutu Pol Erlih, zaduženom i odgovornom za testiranje lekova, po rečima profesora Dukera kontrola kvaliteta se zasniva na malom broju marginalnih testova. Sve ostalo isporučuje proizvođač, a Institut se pouzdaje u ono što im proizvođač predstavi kao tačno(!).


Nemački Institut je izjavio da ne vidi razlog za zabrinutost, jer Fajzer BionTech još nije pronašao nikakvu kontaminaciju u svojim serijama. Profesor Duker ipak tvrdi da je potrebna ponovna zdravstvena procena ovih vakcinacija. Porodični lekari opšte prakse poput dr Stefana von Lakuma zahtevaju naučno objašnjenje. "Cela stvar ima naučni i zdravstveni aspekt i smatram da je vreme da se preispita upotreba mRNA vakcina, kako zbog procesa proizvodnje tako i zbog količine DNK koja se može naći u vakcini, čiji dozvoljeni nivo je propisala Svetska Zdravstvena Organizacija, što se takođe mora dovesti u pitanje. Uopšte ne postoje studije o bezbednosti po tom pitanju i kada može biti opasno. Prisutnost zagađivača u vakcini zove se kontaminacija i radije bih da toga nema u vakcinama - kaže Dr Tomas Vosat, specijalista za plućne bolesti. U suprotnom nemogu da garantujem da neće predstavljati rizik kod onih koji su takvu vakcinu primili.

D.O./ strani izvori
 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR