Glas Javnosti

SRBIN IZ MINESOTE KUPIO KUĆU NA RUDNIKU ZA MALU ANIKU: Imao je još jedan gest koji je SVE IZNENADIO! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Građani Srbije su se udružili kako bi pomogli maloj Aniki Manić (2) da skupi novac za lečenje u SAD jer boluje od teške bolesti, spinalne mišićne atrofije. Lek "Zolgensma" koji treba Aniki je najskuplji lek na svetu koji košta neverovatnih 2,1 miliona evra.

Brat i sestra Miloš i Biljana iz Gornjeg Milanovca učinili su veliki gest kada su ponudili svoju porodičnu kuću na Rudniku da bi se skupila sredstva za Anikino lečenje, a bez oklevanja se javio naš čovek iz američke savezne države Minesota- Spasoje Cvijetinović.

Spasoje Cvijetinović rekao je da mu je bilo vrlo emotivno teško kada je video da brat i sestra preko licitacije prodaju kuću za Aniku.

-Nisam razmišljao, znao sam da ćemo nešto da uradimo samo je pitanje bilo koliko možemo da pomognemo. Čuo sam se sa suprugom, dogovorili smo se, nazvao sam putem broja koji su ostavili, dogovorili smo se kako da uradimo- ispričao je humani Srbin iz Minesote za RTS putem video poziva.

Početna cena kuće na licitaciji je bila 4.000 evra, a Spasoje i njegova supruga odmah su rekli Milošu i Biljani da će dati 8.000 evra.

Spasoje je imao i poruku za malu Aniku:                       

-Jednog dana ćemo da popijemo kafu na Rudniku u njenoj kući. U tu kuću ćemo verovatno ponekad doći. Trenutno je najbitnije Anikino zdravlje, a kuću ćemo vremenom da renoviramo i sredimo da imamo nekad kad dođemo tokom godišnjeg odmora. Za Anikin 18. rođendan planiramo da tu kuću njoj poklonimo- ispričao je Spasoje.

Podsetimo, Anika od svog drugog meseca prima terapiju koja može da uspori progres bolesti. Na žalost, njeno disanje je sve slabije i potrebno je više aparata i pomoći da se održi u životu.  Bolest napreduje, a humani ljudi su se angažovali maksimalno da pomognu8 ovoj devojčici.

Foto: Facebook/Printscreen

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR