Glas Javnosti

PROPAST POZNATOG LANCA KOZMETIKE STIŽE I U SRBIJU: Zatvara mnoge prodavnice, a evo koja je odluka za našu zemlju

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kompanija Bodi šop, nakon Velike Britanije, obustavlja rad i u SAD i Kanadi jer se nalazi u finannsijskim problemima i prinuđena je da restrukturira svoje kapacitete.

Britanski lanac kozmetičkih proizvoda saopštio je da je američka filijala prestala da radi još 1. marta, dok je kanadska započela likvidaciju desetina prodavnica samo nekoliko nedelja nakon što je pokrenut sličan postupak u Velikoj Britaniji, preneo je AP.


Kanadski Bodi šop navodi da je ukupno 105 prodavnica još otvoreno, a da će 33 biti zatvorene "u bliskoj budućnosti".

Podaci o vremenu likvidacije prodavnica u SAD nisu precizirani.

Portparol firme FRP koju je Bodi šop angažovao za prevazilaženje finansijskih problema firme u Ujedinjenom Kraljevstvu, rekao je danas da postoje planovi za zatvaranje 82 od ukupno 198 prodavnica u Britaniji u narednih pet nedelja.


FRP ne obavlja nadzor nad podružnicama te kompanije u SAD i Kanadi.

AP podseća da je Bodi šop, koji je osnovan 1976. godine, kao prodavac sapuna, krema i šminke postao veoma popularan 1980-ih, nakon čega je narastao do te mere da ima prodavnice u oko 80 zemalja.

Vlasnica Anita Rodik i njen muž su 2006. godine prodali kompaniju gigantu iz te oblasti Lorealu, a kasnije su ga preuzeli brazilska Natura, pa Aurelijus, privatna investiciona kompanija specijalizovana za kupovinu kompanija u problemima.


Da li Bodi šop ostaje u Srbiji?

- Novi vlasnik kompanije "The Body Shop", investicioni fond "Aurelius", trenutno sprovodi proces restrukturiranja poslovanja u Velikoj Britaniji. Važno je napomenuti da ova promena u sedištu neće uticati na stabilnost i kontinuitet poslovanja brenda The Body Shop u Srbiji, kao i u ostalim državama u kojima poslujemo, kažu iz kompanije " Triple Jump Group".


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR