Glas Javnosti

Priča o stolaru: Sa neba mu je bukvalno palo dva miliona dolara kroz krov kuće

Društvo
Autor: Glas javnosti

San skoro svakog čoveka je da se preko noći dogodi neko čudo zbog kog će sutradan postati milioner – jednom skromnom stolaru se to i desilo, ali on nije nasledio novac, niti je izvučen dobitan loto listić, kao što su glavne pretpostavke.

Priča koju je Džošua Hutagalung (33)  iz Indonezije doživeo mogla bi da popuni strane rubrike „verovali ili ne“.

Naime, stolar iz Indonezije je pre nekoliko godina usred noći najpre čuo izuzetno glasan zvuk, toliko glasan i snažan da su se delovi skromne kuće tresli. 

Samo par sekundi kasnije, tada njemu nepoznat materijal od siline udarca probio je krov njegovog doma.

Kada je Hutagalung pronašao predmet koji je pao sa neba ugledao je kamen, koji je i dalje bio užaren, a težio je 2,1 kilogram. Ono što stolar iz Indonezije nije mogao ni da pretpostavi jeste njegovu vrednost, i da je to upravo stvar koja će promeniti njegov život iz korena.

Bila je to prava svemirska stena, tačnije deo meteora, čija je starost bila oko 4,5 milijarde godina, što je utvrđeno nakon dodatnih istraživanja, a samo jedan gram ovog nebeskog otpada vredeo je oko 800 dolara.


Foto:freepik

Osim što je ova priča zainteresovala sve svetske medije, ta noć i događaj koji se desi samo jednom, promenio je život ovom muškarcu zauvek.

Meteor od nešto više od dva kilograma stolar je prodao američkom stručnjaku za meteorite Džaredu Kolinsu, koji je nakon toga potom preprodao predmet američkom kolekcionaru, koji ga trenutno čuva u Centru za studije meteorita na Državnom univerzitetu u Arizoni. Kako se tada navodilo i pored prodaje koja se obavila u tajnosti, stolar je za komad meteora zaradio skoro dva miliona dolara.

Srećni muškarac nije mogao ni da mašta da će jedan kamen njegov život potpuno da preokrene, i da mu omogući ispunjenje svojih snova, ali i sigurne penzije.

Na pitanje novinara šta je ono prvo što će stolar da uradi, rekao je da će to biti izgradnja crkve u svojoj zajednici. Dodao je i da je sada miran jer ima dovoljno za lep i ugodan život do kraja svog života.

Glas javnosti B010S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR