Glas Javnosti

POZNATI GLUMAC DONIRAO 43 MILIONA DOLARA: LEONARDO DIKAPRIO organizuje i pomaže restauraciju ostrva GALAPAGOS!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Habitatima na ostrvu Galapagos ozbiljno preti propadanje. U pomoć im pristiže Leonardo di Kaprio, zajedno sa sa timom re: Wild, uz podršku od preko 40 partnera.

Uspeli su zajedno da sakupe sumu od 43 miliona dolara koja je namenjena restauraciji ovog arhipelaga, poznatog po endemskim vrstama i centralnog ulozi koju ima u naučnom razumevanju ekologije i evolucije.

 

 

Inicijativa će raditi na rešavanju tri glavna problema: pomaganju u obnavljanju ostrva Floreana, povećanju broja populacije kritično ugrožene ružičaste iguane na ostrvu Isabela i jačanju zaštite morskih rezervi arhipelaga. Podržava ga preko 40 partnera, uključujući nevladine organizacije, međunarodne organizacije i državne vlasti.

Foto: EnvatoElements

Re: wild, jedna od grupa koja predvodi ovu inicijativu, izjavljuje: „Pozitivno preoblikovanje za očuvanje prirode, uključuje holistička rešenja za uklanjanje barijera i ponovno uspostavljanje živih populacija divljih životinja i netaknutih, funkcionalnih i elastičnih ekosistema koji efikasno integrišu ljude.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio)

 

Radimo na zaštiti i obnavljanju prirode u njenom najdivljijem obliku, što posmatramo kao primarno rešenje trostruke pretnje klimatskih promena, masovnog izumiranja i pandemija. “

Potvrđujući izjavu, DiKaprio je rekao: “Kada sam posetio ostrva Galapagos, sastao sam se sa Paulom Kastanjo i drugim ekološkim herojima koji ovde u Ekvadoru svakodnevno rade kako bi sačuvali ovu jedinstvenu lokaciju. Uzbuđen sam što mogu podeliti rad njenog tima i podržati dugotrajne napore usmerene ka zaštiti i restauraciji ikoničnih ostrva, zajedno sa timom Re:Wild”.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio)

 

“Re:Wild nudi odvažnu viziju koja pojačava lokalne solucije koje vode domoroci i lokalne zajednice, nevladine organizaicje, kompanije, vladine agencije, kako bi se njihov uticaj širom sveta osnažio. Heroji koji su potrebni planeti su već tu. Sada, svi moramo doskočiti izazovu i pridružiti im se”, dodao je slavni glumac.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR