Glas Javnosti

NE POKLANJAJTE RUŠEVINE GENERALŠTABA: Narodni pokret Srbije poziva Vladu da obustavi postupak ustupanja zgrada američkoj kompaniji

Društvo
Autor: Glas javnosti

Gradski odbor Narodnog pokreta Srbije u Beogradu pozvao je danas Vladu u tehničkom mandatu da zaustavi postupak ustupanja zgrada Generalštaba potpuno porušenih u genocidnoj NATO agresiji na SRJ američkoj off shore kompaniji.

U saopštenju se navodi da su zgrade Generalštaba jedino delo čuvenog arhitekte Nikole Dobrovića u Beogradu, kao i da o njima i toj lokaciji treba samo struka da odlučuje, u interesu svih građana Beograda i Srbije, ali i da za tu lokaciju već postoje projekti na Arhitektonskom fakultetu.


(Foto: Jutjub)

„Režim Srpske napredne stranke u svojoj terminalnoj fazi nastavlja sa rasprodajom narodnih resursa firmama sumnjive i sporne reputacije pod tajnim ugovorima i netransparentnim i po građane Beograda i Srbije štetnim uslovima“, piše u saopštenju.

Pokret Ekološki ustanak saopštio je ranije da je ministar građevinarstva Goran Vesić, po ovlašćenju Vlade Srbije, potpisao memorandum o razumevanju sa jednom američkom kompanijom, koja bi trebalo da izvrši revitalizaciju zgrada u kompleksu nekadašnjeg Generalštaba, oštećenih u bombardovanju 1999. godine.



Pokret je naveo i da će taj prostor, koji je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika, biti predat u zakup toj kompaniji na 99 godina, bez nadoknade, kao i da postoji mogućnost da zgrada bude srušena ili pretvorena u hotel.

Ministar Vesić odbacio je navode da je bilo šta potpisano, ali nije negirao da ga je Vlada ovlastila da potpiše memorandum sa kompanijom koja bi izvršila revitalizaciju tog prostora.


Glas javnosti/B01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR