Glas Javnosti

Kako nam sistematski uništavaju veru i tradiciju!!!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Toliko je lepa naša Srbija.Svaki grad,varošica,selo i zaseok odiše posebnom lepotom i sve to zbog našeg namučenog i napaćenog naroda koji ima ako ne ono materijalno ima dušu.

Odavno sam naučila da ako želiš da oduzmeš identitet jednom narodu,oduzmi mu tradiciju, preoblikuj mu istoriju i zatri mu veru. Pokušavali su mnogi vekovima... napadali, lomili, palili, silovali, skrnavili i opet se srpski rod izdizao uz Božju pomoć.

Još od vremena Nemanjića, Svetog Save, od začetka pravoslavlja hoće da nas pokatoliče, da nas nateraju da ljubimo prsten papi... a zašto??? Smeta im srpska istorija, bogata, prebogata, smetaju im srpski vladari, srpski svetitelji, srpska hrabrost i istrajnost, smeta im bratstvo i prijateljstvo sa Rusijom, smeta im jer znaju da pravoslavna vera ne može tako lako da se satre. Smeta im jer znaju da svaki pravoslavni hrišćanin ima junačko srce i da "pravoslavlje nije šaka zobi da može da ga pokljuca svaka vrana".


Sve znaju i ne odustaju, prave nove i nove namete pokušavajući da nas pokore, imaju dvostruke aršine, licemerni licemernima... Kriju se iza lažne podrške i zaštite kao da im je Bog lično dao da odlučuju o nečemu... koliko gordo i uz podršku nečastivog. Prekrajaju nam istoriju, pišu i govore ono što se njima sviđa, nesvesni da mi dobro znamo ko smo i odakle smo.

Ako pogledamo noviju istoriju od Berlinskog kongresa 1878.sve će svima biti jasno... Niko od "velikih svetskih sila" neće nikada priznati pravu istinu i nikada neće priznati da je sve njihovo oteto i da je nekada bilo naše i nikada neće priznati da su velikim delom naši potomci i da ćemo svoj obraz, veru i tradiciju i životom braniti.

Samo neka nameću i neka se trude i neka lažu i neka pokušavaju, a mi ćemo svojim delima i verom pokazati da to nije tako lako. Ugledajmo se svi na jednu baka Dušicu, jednu napaćenu dušu koja je postradala zajedno sa svojim narodom u srcu Srbije. Ostala je bez sina i svojim očima gledala kako se gase srpska sela, kako kuće ostaju puste, a crkve oronule i bez ljudi koji u njih dolaze i kako škole imaju po dva đaka... ali veru nije izgubila.


Zbog čega sve... zarad lažnog boljeg života u nekom gradu, zarad tobož boljeg života i rada u nekoj fabrici gde ljude tretiraju kao robove... Zna baka Dušica,okusila je svu muku i nedaće ali od vere, Boga i tradicije nikada. Zna ona da je to jedino pravo,iskonsko i jedino od Boga.

Ugledajmo se i ne zaboravimo ko smo i ne zaboravimo odakle smo.

IZVOR: Društvene mreže 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR