Glas Javnosti

HAVARIJA U ŠAPCU: Smrad amonijaka guši Šapčane, nadležni se još ne oglašavaju

Društvo
Autor: Glas javnosti

Prema nezvaničnim informacijama koje smo dobili, u Šapcu se trenutno širi jak smrad amonijaka.

Građani Šapca obratili su nam se sa molbom da objavimo informaciju da se njihovim gradom širi nesnosan smrad amonijaka za koji sumnjaju da potiče iz fabrike Elixir gde je, kako nezvanično saznajemo, ventil pukao prilikom zamene. Prema pisanju pokreta Eko straža, trenutni podaci pokazuju da je zabeleženo višestruko prekoračenje amonijaka u ovom gradu. Usled takvih uslova, otkazani su i treninzi na Gradskom bazenu koji se nalazi prekoputa kruga fabrike.

Stanica IZJZ u Šapcu u periodu od 17 do 18h zabeležila je vrednost amonijaka od 443 što je ekstremno povećana vrednost ali se nadležni ovim povodom još nisu oglasili.


Lokalni mediji ovim povodom oglasili su se sa obaveštenjem da je došlo do otkazivanja treninga na Gradskom bazenu usled jakog mirisa amonijaka u vazduhu a kako im je saopšteno, od trenutka kada se osetio jak miris doneta je odluka da se treninzi zakazani za 19 i 20 časova otkažu. U međuvremenu se, ističu, situacija smirila u toj meri, ali je odluka o otkazivanju ostala na snazi.

Treninzi zakazani za subotu, kao i sve planirano za sutrašnji dan odvijaće se prema utvrđennom rasporedu, navodi lokalni list Glas Podrinja.
 
Podrinske novine su se oglasile sledećim tekstom: 

"Kako nam naši sugrađani javljaju oko Bazena se oseća jak i zagušujući miris amonijaka. Kažu da su mnogi potražili pomoć u šabačkoj bolnici zbog otežanog disanja i bolova u očima.

Kako saznajemo i svi treninzi na bazenu i u teretani su otkazani pa se mole roditelji da ne dovode decu na večernje treninge.

Očekujemo uskoro zvanično saopštenje" navode Podrinske.

Uskoro opširnije...

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR