Glas Javnosti

U SAD POGUBLJENA PRVA ŽENA NAKON SKORO 70 GODINA: Pokušala da se izvuče na ludilo, TRAMP REKAO NE!

Svet
Autor: Glas javnosti

Lisa Montgomeri (52), žena iz Kanzasa, pogubljena je jutros, sto je prvo pogubljenje koje je izvršeno nad ženom od 1953.godine.

Pogubljenje je dva puta bilo odloženo, prvo zbog Kovida-19, a potom zbog uzimanja u razmatranje njenog mentalnog stanja.  Njeni advokati tvrdili su da je Montgomeri rodjena sa oštećenjem mozga, kao i da je u detinjstvu bila zlostavljana, što je uticalo na njenu mentalnu stabilnost.

Nakon što je Vrhovni sud uklonio poslednju pravnu prepreku za izvršenje smrtne kazne, Lisa Montgomeri primila je smrtonosnu injekciju u zatvoru Tere Haute u Indijani.

Na smrtnu kaznu osudjena je zbog monstruoznog zločina koji je počinila 16. decembra 2004. godine. Montgomeri je zadavila trudnicu u Misuriju i potom joj izvadila bebu iz stomaka. U detaljima zločina objašnjeno je da je Montgomeri kanapom zadavila trudnicu koja je bila u osmom mesecu trudnoće i zatim je kuhinjskim nožem izvršila ekstrakciju bebe.

Beba je preživela, ali njena žrtva Bobi Džo Stinet (23) iskrvarila je na smrt.

Lisa je 26.oktobra 2007.godine osudjena na smrt kaznu. Ona je 11.osudjenik koji je pogubljen u tom zatvoru od jula, kada je predsednik Donald Tramp, kao zagovornik smrtne kazne, nastavio savezna pogubljena nakon 17 godina prekida. Pre nje poslednja žena koja je pogubljena u SAD bila je Boni Hedi, koja je umrla u gasnoj komori u Misuriju 1953.godine.

Osim Montgomeri pogubljenje čekaju i dvojica crnaca. 

(Glas javnosti)

 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR