Glas Javnosti

IZREALCI ISTRAŽUJU FAJZER VAKCINE: Slučajevi MIOKARDITISA kod vakcinisanih!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Izraelsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da ispituje mali broj slučajeva upale srca kod ljudi koji su se vakcinisali Fajzerovom vakcinom protiv korone, ali su naglasili da još nisu izvukli nikakve zaključke.

Kompanija Fajzer je objavila da nisu uočili češću pojavu miokarditisa kod vakcinisanih u odnosu na opštu populaciju.

Izraelski koordinator za odgovor na pandemiju Nahman Aš rekao je da preliminarna studija pokazuje "desetak slučajeva" miokarditisa među više od pet milijona vakcinisanih, uglavnom nakon druge doze, ali da za sada nije jasno da li su slučajevi povezani sa vakcinom.

Većina slučajeva uočena je kod osoba u dobi do 30 godina. "Ministarstvo zdravlja trenutno ispituje postoji li veća učestalost bolesti i može li se pripisati vakcini", rekao je on.

Aš je naglasio da je istraživanje još uvek u toku i da ministarstvo tek treba da donese neke zaključke.

Dokazati vezu bilo bi teško jer miokarditis, stanje koje često prolazi bez komplikacija, može biti izazvano nizom drugih virusa, a sličan broj slučajeva bio je prijavljen ranijih godina, prenosi Rojters.

Fajzer je saopštio da su u redovnom kontaktu sa izraelskim vlastima i da redovno razmenjuju informacije o vakcini. Izrael je vakcinisao gotovo 60 posto stanovništva Fajzerom.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR