Glas Javnosti

RUSKI PATRIJARH KIRIL ČESTITAO IZBOR MITROPOLITU JOANIKIJU: 'Pokazali ste hrabrost i odlučnost u odbrani pravoslavlja'!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Patrijarh Moskovski i cele Rusije Kiril izjavio je da je ruska pravoslavna crkva sa zabrinutošću pratila događaje u Crnoj Gori i da su se vreme molili za mir u toj zemlji.

Prema rečima poglavara Ruske crkve, postupak srpskog patrijarha koji je, uprkos spoljnim pritiscima i pretnjama, ustoličio mitropolita Joanikija na istorijski i slavni presto na Cetinju, pokazao je njegovu „neustrašivost i odlučnost“.

-Sada ste Vi, kao i Njegova svetost, na delu pokazali odanost Hristovoj reči: Dobri Pastir polaže svoj život za stado, napisao je patrijarh u čestitki upućenoj mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju.

Poglavar Ruske pravoslavne crkve je podsetio da je tokom viševekovne istorije Pravoslavna crkva u Crnoj Gori prošla kroz mnoga iskušenja. Međutim, u najtežim okolnostima ratova, verskih sukoba i surovih progona, pravoslavna crkva u Crnoj Gori je očuvala čvrstinu i čistotu vere.

- Siguran sam da ćete na prestolu vaših slavnih i svetih prethodnika biti njihov dostojni naslednik, snažna luča pastvi, koja je zajedno sa vama pokazala postojanost u odbrani otačkih svetinja, pravoslavne vere i kanonskog crkvenog ustrojstva, naglasio je patrijarh Kiril.
 
Na kraju, patrijarh je poželeo Joanikiju božju pomoć tokom služenja, snažnu duhovnu i fizičku snagu, a celoj njegovoj pastvi mir i radost u Isusu Hristu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR