Glas Javnosti

VELIKODUŠNO! Fondacija Ana i Vlade Divac u 2021. godini usmerila 2,1 milion dolara u Srbiju

Svet
Autor: Glas javnosti

Fondacija "Ana i Vlade Divac" saopštila je danas da je u 2021. godini, uz pomoć partnera, donatora i građana, usmerila 2,1 milion dolara za bolji život građana Srbije, a podržano je 52.000 ljudi kroz humanitarne i razvojne projekte, sa fokusom na podršku poljoprivrednicima, ekonomskom osnaživanju najugroženijih grupa i preduzetnicima.

Kako je istaknuto, Fondacija je, takođe, bila posvećena unapređenju rodne ravnopravnosti, kao i strateškom razvoju filantropije i negovanju kulture davanja, u skladu sa svojom misijom ravnopravnog i tolerantnog društva.

Obezbeđivanje uslova za kvalitetniji život građana podrazumevalo je rekonstrukciju i opremanje privatnih i javnih objekata širom Srbije - rekonstruisani su i opremljeni domovi za 24 porodice, a 70 obrazovnih ustanova dobilo je novu digitalnu opremu, nameštaj i stručne materijale.

Fondacija Divac_Foto 4_Seoska škola Vranje, selo Vrtigoš 

Više od 220.000 dolara uloženo je u unapređenje zdravstvenog sistema širom zemlje - u potpunosti je rekonstruisana i opremljena dnevna bolnica za onkološke pacijente u Kruševcu, a osam bolnica i domova zdravlja dobilo je novu medicinsku opremu.

Fondacija Divac_Foto 7_Dnevna onkološka bolnica Kruševac 

Kroz program ekonomskog osnaživanja, 105 poljoprivrednih gazdinstava započelo je ili razvilo sopstveni posao i poljoprivrednu proizvodnju.

Grantove za razvoj samozapošljavanja i mentorstvo dobilo je šest preduzetnica, pripadnica marginalizovanih grupa u Beogradu, dok je 406 osoba završilo stručnu obuku i stekla kvalifikacije, a među njima je najviše mladih i pripadnika romske nacionalne manjine.  BONUS VIDEO: Miki Panjković ocenjuje frizure srpskih starleta - NOVOGODIŠNJE IZDANJE!

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR