Glas Javnosti

VELIKI NAPAD NA UKRAJINU: Rusi udarili na energetske objekte

Svet
Autor: Glas javnosti

U ruskom napadu dronovima i raketama na Sumsku oblast u Ukrajini oštećen je visokonaponski objekat Nacionalne energetske kompanije "Ukrenergo"

Među oštećenom civilnom infrastrukturom je i visokonaponski objekat Ukrenerga... Remontne ekipe Ukrenerga rade na postepenom obnavljanju snabdevanja potrošača energijom - saopštio je taj operater,.

U saopštenju se dodaje da ruski napadi na energetske objekte u Harkovskoj oblasti ne prestaju i da je u nedelju, iz bezbednosnih razloga, isključena oprema lokalne regionalne energetske kompanije.

- Veći deo je već vraćen u funkciju, ali puno obnavljanje snabdevanja energijom ometaju neprijateljstva u blizini objekata energetske infrastrukture - ističe se u saopštenju.


U prethodnom ruskom napadu na centar Harkova oštećeno je više od 15 stambenih zgrada, privatne kuće, automobili, sportski kompleks, kao i poslovne zgrade. Povređeno je 14 ljudi, od kojih je jedna žena u teškom stanju, saopštavaju lokalni zvaničnici.

Oružane snage Ukrajine izgubile su još jedan tenk "abrams", kao rezultat ruskog napada u Donjecku, dok su ruske trupe u toj oblasti preuzele punu kontrolu nad selom Očeretino.

Glas javnosti/Ag/Ukrinform

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR