Glas Javnosti

VELIKI HAKERSKI NAPAD NA UKRAJINU: Pali sistemi BANAKA I ODBRANE!

Svet
Autor: Glas javnosti

Ukrajinske banke Privatbank i Oschadbank, kao i na Ministarstvo odbrane i sajt Oružanih snaga Ukrajine danas popodne su bili meta hakerskih napada, piše Ukrajinska pravda, prenosi Danas.

Primećuje se da je napad drugačiji od nedavnog u januru. Korisnici prijavljuju da neki nemaju pristup internet bankarstvu, drugi se mogu prijaviti, ali ne mogu da obavljaju transakcije.

Organi reda su precizirali da je sajber napad veoma moćan te da je počeo u 15 sati.Ministarstvo odbrane potvrdilo je hakerski napad na njihov sajt. Privatbank i Sberbank izvestile su da su nastavile sa radom, ali očekuju da će se ovakvi napadi nastaviti.

Američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan rekao je da bi Rusija svakog dana mogla da započne vojnu akciju protiv Ukrajine i da bi napad mogao imati različite oblike.

U noći 14. januara, hakeri su hakovali nekoliko vladinih sajtova, posebno Ministarstvo prosvete, Ministarstvo spoljnih poslova, portal Dija itd., i objavili svoju poruku na tri jezika – ukrajinskom, ruskom i poljskom.

Vladini stručnjaci tvrde da je hakerski napad na sajtove ukrajinske vlade u noći 14. januara izveden iz Rusije.

BONUS VIDEO: Ovo su stvarni rejtinzi političkih stranaka

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR